1e persbericht van zondag 24 juli 2005

Eindhoven 24-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee verdachten autodiefstal aangehouden

De politie heeft zaterdag rond 17.30 uur twee mannen aangehouden die kort daarvoor een auto hadden gestolen vanaf de Bakhuizen van de Brinklaan. De eigenaresse, die bij haar woning met een buurtbewoner stond te praten, zag haar eigen wagen rond 16.45 uur de straat uitrijden. De auto bleek weggesleept te worden door een andere personenwagen. In beide wagens zaten onbekende mannen. De eigenaresse is er met de buurtbewoner achteraan gegaan en heeft ondertussen de politie gebeld. Die kon de twee verdachten vervolgens op de Boschdijk aanhouden. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het gaat om een 51-jarige man uit Waalre en een 41-jarige Eindhovenaar.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Bandalaan is in de nacht van zaterdag op zondag een auto gestolen. Het gaat om een grijze Opel Meriva (04-PH-TG).

Helmond: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Molenstraat heeft de politie zaterdag tussen 13.10 en 16.30 uur 46 overtredingen geconstateerd. Er werden 976 voertuigen gecontroleerd. Op de weg mag 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Helmond: Inbraak in winkel

Bij een inbraak in een winkel aan het Nieuwveld zijn sigaretten, aanstekers en tassen weggehaald. Dat gebeurde zaterdag rond 5.00 uur. Er zijn gaten in het dak gemaakt waardoor de winkel betreden kon worden.

Westerhoven: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Hoeverstraat zijn een computer en enkele klokken weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. Er is een gaatje geboord in een raamkozijn waarna de klink geopend kon worden.

Veldhoven: Computers weg na inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan De Run 1100 zijn twee computers weggehaald. Dat gebeurde zaterdagavond rond 20.30 uur. Het is nog onduidelijk hoe het pand is betreden; er is nergens inbraakschade geconstateerd.