Politie Groningen

Persberichten zondag 24 juli 2005

Provincie Groningen 24-07-2005 -

Groningen: automobilist tegen lantaarnpaal
Aan de Zonnelaan in Groningen heeft de politie zaterdagmorgen een 33-jarige man uit Westerbork aangehouden voor rijden onder invloed. De man was met zijn auto tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. Een blaastest op straat wees uit dat de man alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij omgerekend 1,0 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht de man, met een rijverbod voor vier uur, het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt mannen aan voor bezit van harddrugs De politie heeft zaterdagnacht aan de Noorderhaven een 45-jarige man uit Stadskanaal en een 61-jarige man uit Beerta aangehouden voor bezit van harddrugs. Beide mannen trokken in hun auto de aandacht van surveillerende agenten. Toen de agenten de mannen controleerden troffen zij 7 gram harddrugs en een hoeveelheid bankbiljetten en muntgeld van verschillende coupures aan. Hierop zijn beide mannen ingesloten. De drugs zijn inbeslaggenomen. De politie doet onderzoek.

Groningen: Eeldenaar verzet zich bij aanhouding
Zaterdagnacht heeft de politie op de Grote Markt een 19-jarige Eeldenaar aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering om zich te verwijderen. De politie kreeg melding dat er een vechtpartij gaande was in de Gelkingestraat. De man uit Eelde bemoeide zich hiermee en werd meerdere malen aangezegd te vertrekken, maar deed dat niet. Toen de Eeldenaar dit weigerde, werd hij door toegesnelde agenten aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Met gepast geweld werd de man ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. De Eeldenaar is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobilist raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft zaterdagnacht op het Gedempte Zuiderdiep een 35-jarige man uit Tolbert aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten werden aangesproken door een voorbijganger dat een automobilist gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Toen de automobilist de agenten zag, ging de man er in zijn auto vandoor. De agenten gaven de man een stopteken en controleerden hem. Omdat zij alcohol roken bij de bestuurder, is hij aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij
1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De auto werd bij het politiebureau geplaatst en het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobilist onder invloed
Zaterdagnacht heeft de politie op het Gedemte Kattendiep een 24-jarige Stadjer aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de man rijden, waarop de man werd gecontroleerd. Bij de blaastest op straat, bleek dat de man alcohol had gedronken. Hierop is de man aangehouden. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de Stadjer
1,25 promille alcohol in zijn bloed had. De auto werd op het politiebureau geplaatst. Na verhoor mocht de man, te voet, het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt man aan voor poging tot moord
De politie heeft zaterdagnacht in de Oosterstraat een 19-jarige man uit Deventer aangehouden poging tot moord. Politieagenten zagen de man vanuit de Poelestraat aan komen lopen met een mes in zijn handen. Het mes en zijn handen zaten onder het bloed. De agenten hoorden van collegas dat er iemand was neergestoken. Hierop is de man aangehouden. Uit onderzoek bleek dat verdachte in de Oosterstraat ruzie had gehad met een 18-jarige Stadjer. Hierbij stak hij de Stadjer met een mes in zijn rug. Het slachtoffer is met ernstig letsel naar een ziekenhuis gebracht. Ook de man uit Deventer is voor zijn verwoningen in het ziekenhuis behandeld. Hierna is hij ingesloten. Bij zijn fouillering trof de politie een vuurwapen en een busje traangas in zijn kleding aan. De politie onderzoekt de toedracht van het incident. De verdachte is ingesloten.

Zuidbroek: Duitser raakt rijbewijs kwijt na te hard rijden Op de autosnelweg A7 bij Zuidbroek heeft de politie zaterdagmiddag het rijbewijs van een 31-jarige automobilist uit het Duitse Penkun ingevorderd. De snelheid van de man werd vastgesteld op 172 km per uur. Hij kreeg een boete voor te hard rijden en moest zijn rijbewijs direct inleveren.

Vlagtwedde: automobilist te water
Een 62-jarige man uit Vlagtwedde is zaterdagavond met zijn auto te water geraakt aan de Ruiten A Kanaal West II in Vlagtwedde. Het slachtoffer vloog met vermoedelijk te hoge snelheid de bocht uit en kwam in het kanaal terecht. De brandweer heeft het slachtoffer uit zijn positie bevrijd. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De auto is door een berger uit het kanaal getakeld.

De Wilp: politie houdt twee jongens aan voor vernieling Op de Wilpersterweg in De Wilp zijn zaterdagnacht een 15-jarige en een 16-jarige jongen, beide uit Siegerswoude, aangehouden voor vernieling van autos. Beide jongens werden door getuigen betrapt en vervolgens vastgehouden. Politieagenten hebben de jongens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mochten de jongens het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Aduard, Evert Harm Woltersweg: aantal geregistreerde voertuigen: 125, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Slochteren, Noordbroeksterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 20, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Siddeburen, Oosterzandenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 35, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Oostwold (Scheemda), Klinkerstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 95, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Er volgen nog 3 berichten.