Politie Limburg-Noord

Getuigen pakken tas terug maar niet de tasjesdief
Datum: 24-07-2005
Tijd bericht: 11:21
Plaats: Venray
De politie is op zoek naar een tasjesdief die zaterdagmiddag rond half zes een 60-jarige vrouw uit Venray beroofde van haar tas. Getuigen hadden de tasjesdief te pakken gekregen, maar die weer laten gaan, nadat hij de tas had teruggegeven.

De vrouw had gepind bij de pinautomaat op de Julianasingel en haar beurs in de boodschappentas gedaan, toen zij op de schouder werd getikt. Vervolgens werd haar tas van de schouder getrokken en ging de dief er op de fiets van door. Een 52-jarige man uit Venray zag het gebeuren en fietste meteen achter de dader aan. Hij kon de dief klem rijden en vroeg hem vervolgens de tas terug te geven. Ondertussen was een 66-jarige man uit Venray komen helpen. Hij pakt de tas van de dief af en gaf die terug aan het slachtoffer. Vervolgens lieten ze de tasjesdief gaan.

De politie is nu op zoek naar een jongeman van rond de twintig jaar, 1.80 groot, licht getint uiterlijk, slank postuur, kort donker haar. Hij droeg een bordeauxrode trui of jack en een donkere broek. Hij reed op een mountainbike. Wie iets meer weet over de identiteit van de dader, kan de politie van Venray bellen via 0900-8844 (lokaal tarief).