Politie Limburg-Zuid

Brunssum, politie zoekt daders vernieling auto
De politie is op zoek naar twee nog onbekende jongemannen die zaterdagmiddag omstreeks 16.35 uur op de parkeerplaats bij de manege aan de Ouverbergstraat een geparkeerde auto totaal hebben vernield. Maar liefst zeven ramen van het voertuig werden met een kettingslot ingeslagen en rondom en bovenop het dak en de motorkap waren flinke deuken getrapt. Een en ander werd van afstand gezien door getuigen. De auto is van een Duits echtpaar uit Ubach Palenberg. Dit echtpaar was samen met een klein kind gaan wandelen bij de manege. Daar moesten ze aan de kant springen voor twee roekeloos rijdende bromscooters. Toen de man tegen de bestuurders zei dat ze wat rustiger aan moesten doen ontstond er een woordenwisseling, waarbij een van de bestuurders een ketting tevoorschijn haalde en hiermee de man te lijf wilde gaan. Omdat de vrouw zich ermee bemoeide kwam het niet tot een gewelddadige confrontatie. Hierna het tweetal naar de iets verderop geparkeerde auto en richtte vervolgens de vernielingen aan. De politie is op zoek naar twee mannen die aan de volgende beschrijving voldoen:
1: bestuurder van een zwarte bromscooter:
blanke man, gebruinde huidskleur, donker krullend kort haar, twee dikke oorbellen, leeftijd 18 a 20 jaar oud, ongeveer 1.75. m groot, droeg een zwart T-shirt, blauwe spijkerbroek en zwarte Buffalow-schoenen. Deze jongeman was erg gespierd en had tatouages aan de binnenzijde van beide onderarmen. En:

2: bestuurder van een rode bromscooter:
blanke man, lichte huidskleur, kort haar, lengte ca. 1.90 m, slank postuur, droeg een licht blauwe joggingbroek, lichtblauw T-shirt en witte Nike-sportschoenen.

Getuigen die iets kunnen vertellen over de identiteit van deze personen worden verzocht contact op te nemen met de politie, tel. 0900 - 8844.

Maastricht / Berg en Terblijt, gevallen fietser (73) overleden aan verwondingen Op donderdag 14 juli '05 werd omstreeks 18.00 uur op het fietspad aan de Rijksweg (Rasberg) een 73-jarige inwoner van Berg en Terblijt bewusteloos naast zijn fiets aangetroffen. De man had, vermoedelijk tengevolge van een val met de fiets, een bloedende hoofdwond opgelopen. Hij werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Daar is hij in de loop van vrijdagavond 22 juli '05 aan de gevolgen van de val overleden.

Brunssum, dealadres softdrugs opgerold.
De politie heeft vrijdagavond een einde gemaakt aan de handel in softdrugs vanuit een woning aan de Maastrichterstraat in Brunssum. De politie hield de 45-jarige bewoner aan en nam ruim 1100 gram softdrugs en een geldbedrag van enkele honderden euro's in beslag. De politie hield het pand al een tijdje in de gaten naar aanleiding van overlastklachten uit de buurt.

Heerlen, inbraak
De Politie Limburg Zuid heeft zaterdagmorgen omstreeks 02.45 uur drie jongemannen van 18 en 21 jaar uit Amsterdam op heterdaad betrapt bij het plegen van een inbraak in een woning aan de Klompstraat. Daar had het drietal ingebroken in het appartement van een 19-jarige inwoonster van Heerlen. De mannen hadden een computer en een tas met spullen uit de woning gestolen. Toen ze het appartementencomplex via de gemeenschappelijke in- en uitgang wilden verlaten, liepen ze in de armen van de zojuist gearriveerde politie. De drie werden ingesloten.

Nuth, auto's in brand
In de nacht van zaterdag op zondag 24 juli 2005 zijn op een parkeerplaats aan de achterzijde van de Stationsstraat in Nuth door nog onbekende oorzaak twee naast elkaar geparkeerde auto's uitgebrand. De brandweer kwam ter plekke om de brand te blussen. Bij de brand was sprake van ernstige rookontwikkeling en daarom werden op verzoek van de brandweer de bewoners van een gedeelte van een terplaatse gelegen flatwoning uit bed gebeld en gecontroleerd of alles in orde was. Niemand van de bewoners bleek schade te hebben ondervonden door de rook. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Afz:
Jack van Kleef
Politie Limburg Zuid
Stafbureau Communicatie

Tel: 043 - 4006620
e-mail: jack.van.kleef@limburg-zuid.politie.nl


---