Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 juli 2005

Jan Camphuis: 053-4555588

Onder invloed in de sloot

Automobilist komt met auto in de sloot, ademanalyse 1.42 promille, rijbewijs ingevorderd

Bornerbroek

Werd zondagmorgen 24 juli omstreeks 01.15 uur gemeld dat er op de Kanaalweg in Bornerbroek een auto in de sloot terecht was gekomen, de bestuurder was bij de auto weggelopen. Deze bestuurder werd even later door de politiemensen een eindje verderop lopend aangetroffen en hij vertelde de bestuurder te zijn geweest. Hij, een 24 jr. Almeloer, bleek behoorlijk wat alcoholische versnaperingen te hebben gedronken en werd daarvoor aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.42 promille uit en het rijbewijs van de 24 jr. is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-094153)

Motor gestolen

Motor uit schuur bij woning gestolen

Vriezenveen

31 jr. eigenaar van een rood - zwart gekleurde Honda VTR 1000 SP1, ontdekte zaterdagavond 23 juli om ongeveer 19.30 uur dat zijn motor uit de schuur bij zijn woning aan de Oosteinde in Vriezenveen was ontvreemd. De slotplaat van het slot van de schuurdeur bleek vernield. Zaterdagmiddag om 14.00 uur was er nog niets aan de hand geweest. De motor is voorzien van het kenteken MN-LG-25 en heeft een waarde van ongeveer 9500 euro. (05-094080)

Aanhoudingen na mishandeling en vernieling

Vader en zoon aangehouden na mishandeling van ex-vriendin van vader

Almelo

Zaterdagavond wordt om ongeveer 21.55 uur doorgegeven dat aan de Wondestraat in Almelo een ruit van een woning was vernield. Ter plaatse bleek de ruit van de woonkamer vernield te zijn en waren de beide daders weggelopen. Het bleek te gaan om een vader en zoon uit Almelo van respectievelijk 44 en 23 jr. Ook had de zoon de bewoonster, een 41 jr. Almelose, geslagen. Deze 41 jr. is de ex-vriendin van de 44 jr. vader. Problemen over geld waren de oorzaak van e.e.a. geweest. Vader en zoon werden in de buurt aangetroffen en meegenomen naar het bureau waar ze voor de rest van de nacht zijn opgesloten. In de loop van de zondag zijn beiden afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-0940099)

Aanhouding na diefstal met geweld

Drie personen dwingen onder bedreiging jongen tot afgifte telefoon

Rijssen

Werd zondagmorgen 24 juli omstreeks 02.05 uur gemeld dat bij een horecagelegenheid aan de Morsweg in Rijssen een jongen door drie personen was gedwongen zijn telefoon af te geven. Bleek te gaan om een 16 jr. jongen uit Haaksbergen die vertelde zijn telefoon uit zijn broekzak was gepakt door een van de drie, ook was geprobeerd zijn portemonnee afhandig te maken, maar deze had hij nog. Een van de drie werd door personeel van de horecagelegenheid vastgehouden. De andere twee waren vertrokken. De persoon die vastgehouden werd is een 18 jr. jongen uit Hellendoorn die na aanhouding werd overgebracht naar het bureau in Almelo waar hij is opgesloten. In de loop van de zondag is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (05-094176)

Vrachtwagencombinatie gestolen

Trekker met oplegger met daarop container met luiers gestolen

Hengelo

In de nacht van vrijdag de 22e op zaterdag de 23e juli werd vanaf de Weijinksweg in Hengelo een vrachtwagencombinatie gestolen. Het gaat hierbij om een witte trekker van het merk "Man" met als kenteken BF-GX-15 en daarachter een oplegger met een blauwe container met als opschrift "Geest" en voorzien van het kenteken OH-83-FD . De container was volgeladen met luiers van een bekend Nederlands merk. De 22 jr. Hengelose chauffeur van de combinatie, heeft namens zijn Hengelose werkgever aangifte gedaan. (05-093925)

Aanhoudingen na diefstal tankpas

Twee mannen aangehouden die tankpas uit vrachtauto hadden gestolen en daarmee waren gaan tanken

Hengelo

Zaterdagavond 23 juli werd door getuigen gezien dat twee personen aan het inbreken waren bij een vrachtauto die geparkeerd stond aan de Platinastraat in Hengelo. De twee waren daarop weggereden in twee verschillende auto's. Even later werden deze twee auto's met de twee personen aangetroffen bij een tankstation aan de Diamantstraat in Hengelo. Hier werd getankt door de twee met een uit de vrachtauto gestolen tankpas. Beiden, Enschedeers van 30 en 32 jr., werden ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het bureau waar ze zijn opgesloten. Zondagmorgen zijn de twee voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Bij controle bij de vrachtauto aan de Platinastraat bleek dat het portierslot was verbroken. (05-094077)

Onder invloed

Met 1.79 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Haaksbergen

Een 30 jr. automobilist uit Eibergen werd zondagmorgen 24 juli om ongeveer 00.40 uur gecontroleerd op de Blankenburgerstraat in Haaksbergen. Hij bleek aardig aan bachus te hebben geofferd en werd aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.79 promille uit en proces-verbaal wordt opgemaakt. Het rijbewijs van de 30 jr. is ingevorderd. (05-094157)

Op de fiets tegen een geparkeerde auto

Fietser rijdt tegen geparkeerde auto, 3.18 promille in zijn bloed

Enschede

Zaterdagavond 23 juli omstreeks 20.05 uur reed een 39 jr. man uit Enschede op zijn fiets tegen een geparkeerd staan de auto aan de van Alphenstraat in zijn woonplaats. Hij bleek veel te diep in het bekende glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 3.18 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Door de aanrijding heeft de auto schade aan de achterzijde gekregen. (05-094076)

Onder invloed tegen lantaarnpaal

Man rijdt lantaarnpaal uit de grond en is behoorlijk onder invloed

Enschede

Zondagmorgen 24 juli omstreeks 05.20 uur werd gemeld dat op de Zuiderval, bij de afslag naar de A35, een lantaarnpaal omver was gereden. Ter plaatse werd dit inderdaad aangetroffen met tegen de lantaarnpaal een rode auto zonder bestuurder. Deze, een 41 jr. Enschedeër, kwam even later weer ter plaatse en vertelde dat hij inderdaad had gereden. Hij verkeerde behoorlijk onder invloed en werd meegenomen naar het bureau. De auto werd afgesleept. Aan het bureau werd de 41 jr., gezien zijn toestand, in eerste instantie in een dronkemanscel opgesloten. Later op de morgen is hij afgehoord en wees om 09.30 uur de ademanalyse nog 1.91 promille aan. Proces-verbaal wordt opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. (05-094218)

Bewoonster wakker van brandalarm

Bewoonster van studentenhuis wordt wakker van brandalarm en kan door brandweer met ladderwagen uit huis worden gehaald.

Enschede

Werd zondagmorgen 24 juli om ongeveer 00.30 uur brand gemeld in een woning aan de Oldenzaalsestraat in Enschede. Bij de melding werd doorgegeven dat er vermoedelijk op de bovenverdieping iemand aanwezig was die niet naar beneden kon. Ter plaatse, werd staand in een richel naast een bovenraam, een naar later bleek 23 jr. bewoonster aangetroffen. Zij is met behulp van de ladderwagen van de brandweer uit haar benarde positie bevrijd. Na onderzoek door personeel van een ambulance hoefde ze niet verder verzorgd te worden. Zij vertelde dat ze wakker was geworden van het brandalarm, maar toen niet meer door de rook naar beneden kon. Hierop is ze naar buiten geklommen en kon daar worden weggehaald. In de woning, een studentenhuis, was verder niemand aanwezig. Uit een eerste onderzoek bleek dat er brand was geweest op de trap naar de eerste verdieping. Deze brand is geblust, maar het is nog onduidelijk hoe deze is ontstaan. (05-094147)

Aanhouding na diefstal fiets

Man aangehouden die er met een vermoedelijk gestolen fiets vandoor ging

Enschede

Zaterdagavond 23 juli werd een 23 jr. Enschedeër aangehouden die er met een vermoedelijk gestolen fiets vandoor probeerde te gaan. Surveillerende politiemensen zagen dat de man een fiets wegnam op de Zuiderhagen. Bij het zien van de politiemensen ging hij erop de fiets vandoor. Na een achtervolging, eerst met de auto en later te voet, kon de man op de Walstraat worden aangehouden. Hier was hij, na achterlating van de fiets op het van Loenshof, ten val gekomen. De 23 jr. werd meegenomen naar het bureau en daar opgesloten. In het kader van zijn veelplegerschap is hij in de loop van zondag in verzekering gesteld en zal bij justitie worden voorgeleid. (05-094079)

Gewelddadige man aangehouden

Man aangehouden die niet weg wil, daarna politiemensen schopt en met de grootst mogelijke moeite kan worden opgesloten

Enschede

Zondagmorgen 24 juli om ongeveer 03.30 uur werd een 40 jr. Enschedeër aangehouden die zich ten opzichte van politiemensen zeer gewelddadig had gedragen. In eerste instantie gedroeg hij zich vervelend ten opzichte van publiek in de binnenstad van Enschede, waarbij met name allochtone jongeren het moesten ontgelden.Toen hij door politiemensen werd verzocht weg te gaan, voldeed hij in eerste instantie daaraan maar kwam toch weer terug en richtte zich toen tegen de politiemensen waarbij een politieagente zonder aanleiding tegen haar been schopte. Hierop werd hij aangehouden . Met de grootst mogelijke moeite kon hij naar het bureau worden overgebracht en worden opgesloten. Dit is in eerste instantie gedaan in een dronkenmanscel. Na overleg met justitie is de man voor verder onderzoek op zondag in verzekering gesteld. (05-094200)

---- --