Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 24 juli 2005

Politie pakt inbreker

BREDA Vanmorgen, om 04.50 uur hebben agenten in een woning aan de Oranjeboomstraat te Breda, een 35-jarige man uit Breda aangehouden.

Dit lukte door oplettendheid van een getuige die, eerder die nacht, rond de klok van 03.45 uur, in een woning aan het Moleneind te Prinsenbeek wakker geworden van gestommel bij de buren. De buren waren op dat moment niet thuis. Voor hun woning stond een onbekende auto. Meteen stelde hij de politie hierover in kennis.

Agenten startten onmiddellijk een onderzoek. Hieruit bleek dat de woning aan het Moleneind geheel doorzocht was en de buit vermoedelijk bestond uit een televisietoestel. De politie trof de verdachte in zijn woning aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij vervolgens in verzekering werd gesteld.

Brand verraad hennepkwekerij

BREDA Vanmorgen, rond de klok van 02.15 uur, kwam er een melding binnen van een brand in een woning aan de Arenberglaan te Breda. De brand was ontstaan op de zolderverdieping van de woning. Nadat deze geblust was, troffen agenten op betreffende verdieping een hennepkwekerij aan. Hierop hebben de agenten om 03.15 uur, een 42-jarige man uit Breda aangehouden.

De vermoedelijke oorzaak van de brand was kortsluiting. De schade aan de woning is groot. De zolderverdieping brandde in zijn geheel uit.

Politie houdt man aan na huiselijk geweld

BREDA Vanmorgen, rond 09.20 uur, hebben agenten in een woning aan de Verlengde Witmoeren een 56-jarige man uit Breda aangehouden. De man had daarvoor ruzie gehad met zijn partner wat ontaarde in een mishandeling. Het gevolg was diverse bloeduitstortingen op arm, hand en borst van het slachtoffer.

Horecanachten onrustig verlopen

BREDA Ondanks het feit dat het bezoekersaantal in het centrum van Breda tegen viel, heeft de politie in de nacht van vrijdag 22 juli op zaterdag 23 juli in totaal toch negen aanhoudingen verricht.

BREDA - Zaterdagmorgen, rond 01.00 uur, hebben agenten die belast waren met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda, op de Middellaan, een 42-jarige man uit Breda aangehouden.

Agenten controleerden een groepje mannen op mogelijk bezit van verdovende middelen. Tijdens deze controle, troffen ze bij de verdachte een vlindermes aan. Hierop hebben de agenten de man aangehouden en het vlindermes in beslag genomen.

BREDA - Rond 01.45 uur kwam er een melding van een vechtpartij binnen aan de Visserstraat te Breda. Toegesnelde agenten troffen op de grond voor een horecagelegenheid een 24-jarige man uit Hoeven, badend in het bloed, aan.

Camerabeelden vertelden dat drie mannen van 16, 19 en 26 jaar, allen afkomstig uit Breda, debet waren aan de mishandeling. Alle drie de mannen werden door de agenten aangehouden voor openlijke geweldpleging.

De oorzaak van de vechtpartij lag in het feit dat het slachtoffer, samen met zijn vriendin en een vriend, in een horecagelegenheid, NAC-supporters lastig vielen die op dat moment een minuut stilte hielden voor een overleden maat.

Breda Korte tijd later, rond 02.00 uur, ontstond er voor een ander horeca-etablissement, eveneens in de Visserstraat een opstootje. Daar hebben agenten vervolgens twee mannen, van 36 en 37 jaar, beiden afkomstig uit Made, voor het verstoren van de openbare orde aangehouden.

BREDA - Om 04.30 uur vonden drie mannen van 24, 25 en 27 jaar, allen afkomstig uit Breda, het nodig om agenten te beledigen. De drie mannen scholden de agenten uit voor homos en flikkers. Nadat de mannen aangehouden waren begon de 24-jarige man zich hevig te verzetten. Hij sloeg en schopte de agenten. Het lukte de agenten de man in de boeien te slaan. Tegen de mannen wordt proces verbaal opgemaakt.

Ook tijdens de horecanacht van zaterdag 23 juli op zondag 24 juli werden de nodige aanhoudingen door agenten, die belast waren met het horecatoezicht, verricht.

BREDA - Om 01.00 uur troffen agenten in de Visserstraat te Breda, een 18 jarige man uit Terheijden aan. De man werd gezocht voor een poging tot doodslag. De officier van justitie te Breda had eerder de toestemming tot zijn aanhouding buiten heterdaad verleend.

De man had op 15 juli een 18-jarige vrouw uit Terheijden ernstig mishandeld.

BREDA - Vanmorgen, om 04.45 uur hebben agenten op de Haven, een 26-jarige man uit Breda, terzake mishandeling aangehouden. De man had kort voor zijn aanhouding een 23-jarige vrouw uit Breda geslagen.

De vrouw stond, samen met wat vrienden, te wachten op een taxi toen de 26-jarige man bij haar kwam staan. De man begon handtastelijk te worden waar de het slachtoffer niet van gediend was. Na diverse malen hem verteld te hebben dit niet te willen, werd de man kwaad en sloeg haar in haar gezicht.

BREDA Vanmorgen, rond de klok van 05.00 uur hebben agenten vijf mannen aangehouden terzake openlijke geweldpleging. De vijf mannen had kort voor de aanhouding twee mannen van 18 jaar, afkomstig uit Breda, mishandeld.

De slachtoffers fietsten rond 04.45 uur door de Veemarktstraat te Breda. Toen ze het groepje van vijf mannen passeerden, werden ze bekogeld met blikjes bier. Hierop stopten de twee jongens en spraken de mannen aan op hun gedrag. Meteen kwamen de vijf verdachten op de jongens af en sloegen beide jongens in het gezicht. Het lukte de slachtoffers de mannen van zich af te duwen en weg te fietsen. Tijdens hun vlucht kwamen ze agenten tegen die ze over de mishandeling in kennis stelden. De agenten hebben onmiddellijk een onderzoek ingesteld en troffen de verdachten die het op dat moment op een lopen zette. Na een korte achtervolging werden in de Boschstraat drie mannen aangehouden en op de Valkenberg twee verdachten aangehouden. De verdachten waren allen afkomstig uit Etten-Leur en variëren in leeftijd tussen de 19 en 22 jaar.


---

------------------------------------------

Auteur: Desirée Brabers