Persberichten zondag 24 juli

's-Hertogenbosch 24-07-2005

VERDACHTE KOFFER

's-Hertogenbosch - Zaterdagavond werd gemeld dat er een verdachte koffer stond op een parkeerterrein voor een flat aan de Helftheuvelpassage in 's-Hertogenbosch. Door politiemensen werd in de omgeving geïnformeerd of iemand de koffer kende. Tijdens dit onderzoek bleek dat de koffer er al enkele uren stond. Explosievenverkenneners en medewerkers van het Explosieven Opruimings Commando uit Culemborg hebben de koffer onderzocht. Bij dat onderzoek werden geen direct gevaarlijke stoffen aangetroffen. De koffer is overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. In verband met het onderzoek is omgeving van de flat afgesloten geweest en zijn toeschouwers op ruime afstand gehouden. Ook de Helftheuvelweg is voor alle verkeer afgesloten geweest. De bewoners van de flatwoningen waar de koffer werd aangetroffen hebben tijdelijk hun woningen moeten verlaten. Ze zijn door medewerkers van de gemeente opgevangen in het sociaal-cultureelcentrum. Rond middernacht konden ze weer terug naar hun woningen.

MAN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Zaterdagavond werd gemeld dat op de Sint Josephstraat in 's-Hertogenbosch een man voor auto's en bussen sprong. Politiemensen troffen ter plaatse een 30-jarige man uit Vught aan. De man was onder invloed, viel voorbijgangers last en liep steeds voor auto's de straat op. Ook beledigde hij de politiemensen. De man is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap en belediging. Na verhoor is hij zondagochtend heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 01.00 uur, werd op de Sint Janssingel in 's-Hertogenbosch een 20-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.

-----
Drunen - Dezelfde nacht, even na 02.00 uur, werd op de van Haestrechtstraat in Drunen een 35-jarige man uit die plaats voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van
1 uur.

OPENBARE DRONKENSCHAP EN AANRANDING

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag even na 02.00 uur, is op de Parade een 27-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden. De man was onder invloed en werd daarvoor door politiemensen bekeurd. Terwijl ze daarmee bezig waren randde de man een vrouwelijk politiemedewerkster aan. Hij is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij zondagmorgen heengezonden.

AANRIJDING EN TE VEEL GEDRONKEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag werd een aanrijding gemeld op de Peperstraat in 's-Hertogenbosch. Een auto bestuurd door een 26-jarige man uit 's-Hertogenbosch en een auto bestuurd door een 34-jarige man uit 's-Hertogenbosch waren met e4lkaar in aanrijding gekomen. Bij controle bleek dat beide bestuurders te veel hadden gedronken om met een auto te mogen rijden. Ze werden hiervoor bekeurd. Naast de bekeuring kreeg de 26-jarige man ook een rijverbod van 3 uur en de 34-jarige man een rijverbod van 8 uur. Van deze laatste man werd ook zijn rijbewijs ingevorderd. Rond 06.00 uur werd de 26-jarige man uit 's-Hertogenbosch op de Jacob van Maerlantstraat in 's-Hertogenbosch opnieuw aangetroffen achter het stuur van een auto, terwijl hij een rijverbod had. De man is bekeurd omdat hij reed terwijl hij een rijverbod had en omdat hij reed terwijl hij had gedronken. Hij kreeg opnieuw een rijverbod.

GEWAPENDE OVERVAL

's-Hertogenbosch - Zondagochtend vond op een benzinestation aan de Maaspoortweg in 's-Hertogenbosch een overval plaats. Even na 08.30 uur werd de 25-jarige medewerkster van het benzinestation met door een man met vermoedelijk een vuurwapen bedreigd. De vrouw werd gedwongen de kassa-inhoud aan de man te geven. De man wist via een achterdeur te ontkomen. Samen met een tweede verdachte die buiten het benzinestation is gebleven is hij op een bromfiets/bromscooter in de richting Rompert ontkomen. De overvaller die in het benzinestation is geweest was ongeveer 1.85 tot 1.90 meter lang en droeg donkere kleding en een licht kleurige jas.

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Berlicum - Zaterdagavond zijn twee mannen 37 en 38 jaar uit Berlicum aangehouden. Op de Hoogstraat hadden ze een 43-jarige plaatsgenoot mishandeld. Het was al enkele dagen onrustig tussen de drie mannen. Zaterdagavond liep dit uit op de mishandeling van het slachtoffer. De 37 en 38-jarige man zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

AUTO IN BRAND

Haaren - In de nacht van zaterdag op zondag, even na 02.00 uur, werd een bewoner van het Kerkeind in Haaren gealarmeerd door het geclaxonneerd van een auto voor zijn woning. Toen hij buiten kwam, zag hij twee meisje in een blauwe auto. Zij hadden geclaxonneerd omdat een voor een woning geparkeerde auto in brand stond. De meisjes zeiden zelf geen telefoon bij zich te hebben om de brandweer te waarschuwen. De bewoner is daarop naar binnen gegaan en heeft de brandweer gebeld. Toen hij weer buiten kwam was de blauw auto al weer weggereden. Door de brandweer is het vuur geblust. Uit onderzoek is gebleken dat de auto vermoedelijk in brand is gestoken. De politie is op zoek naar de twee meisje, omdat ze wellicht iets in de omgeving van de auto hebben gezien.

MAN AANGEHOUDEN BIJ BURENRUZIE

Uden - Zaterdagavond is een 43-jarige man uit Uden aangehouden. De man had ruzie met zijn 41-jarige buurman in Uden. Daarbij bedreigde de man zijn buren en sloeg hij zijn buurman. De man is aangehouden en na verhoor is hij later die avond heengezonden.

RIJDEN MET ONTZEGGING

Veghel - Zaterdagavond werd op de Leo van der Weijdenstraat in Veghel een auto gecontroleerd. Bij die controle bleek, dat de 44-jarige bestuurder uit Veghel reed terwijl de rechter hem de rijbevoegdheid had ontzegd. Tot begin oktober mag de man geen auto rijden. Verder bleek dat dit de derde keer was dat de man werd betrapt op het rijden terwijl hij ontzegging heeft. De man is bekeurd en zijn auto is in beslag genomen.

JONGENS OP DAK VAN WINKEL

Veghel - Zaterdagavond even na 23.30 uur, werd gemeld dat er twee jongens op het dak van een winkel zaten aan Vlas en Graan in Veghel. Een 15-jarige jongen uit Berlicum kon door de politie ter plaatse worden aangehouden. Korte tijd later kon ook nog een 16-jarige jongen uit Berlicum worden aangehouden. Op het dak hadden ze een luchtrooster vernield. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze door hun ouders opgehaald.

MAN AANGEHOUDEN MET FIETS

Uden - Zondagmorgen, even voor 06.30 uur, zag een politieman die van zijn werk onderweg naar huis was over de Nistelrodeseweg in Uden een man fietsen. Deze man had naast de fiets waarop hij reed ook nog een afgesloten fiets op zijn schouder hangen. De politieman sprak de fietser, een 22-jarige man uit Heesch, aan. De fietser gaf steeds een andere hoe hij aan de tweede fiets kwam. Omdat de man geen redelijke verklaring kon afleggen over de herkomst van de fiets is hij aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR AANRANDING

Oss - In de nacht van zaterdag op zondag is een 24-jarige man uit Oss aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op de eikenboomgaard een 21-jarige vrouw te hebben aangerand. De man greep de vrouw bij haar borsten. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

BROMFIETSER GEWOND BIJ ONGEVAL

Rykevoort - Zondagmiddag is een bromfietser uit Vierlingsbeek (leeftijd onbekend) bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De man reed over de Sint Anthonisweg in Rykevoort door nog onbekende oorzaak is hij daar tegen een boom gereden. De is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer.