Politie Gelderland-Zuid

Bekeuringen voor wildplassen, schennis en politie uitschelden

Nijmegen 24-07-2005 - (09)

* Zaterdagnacht rond 00.00 uur werd een 19-jarige man uit Gendt in de Steenstraat betrapt op wildplassen. Hij kreeg een bekeuring en liep vervolgens weg waarbij hij de agenten uitschold. Daarom werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en kreeg daar in het kader van het "lik-op-stuk-beleid" een transactie vanwege de Officier van Justitie van 220,--. Die betaalde hij waarna hij werd heengezonden.
* Rond diezelfde tijd werd een 25-jarige man uit Wageningen bekeurd omdat hij tegen een winkeldeur stond te plassen. Bij het uitschrijven de bekeuring schold de man de agenten uit. Daarom werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Omdat hij op dat moment niet betalen kon, kreeg hij een dagvaarding vanwege de Officier van Justitie mee.
* Twee mannen uit Wijchen, 20 en 24 jaar, kregen een proces-verbaal omdat zij op de openbare weg schennis pleegden. Dat gebeurde eveneens rond het middernachtelijk uur van vrijdag op zaterdag. Agenten waren op de Wijchenseweg op een benzinestation aan het tanken, toen een groep jongelui langskwam die met allerlei kreten de aandacht van de politie probeerde te trekken. De agenten reageerden daar niet op. Toen twee mannen echter hun broek lieten zakken en hun naakte onderlijf toonden reageerde de politie onmiddellijk door de beide mannen aan te houden en over te brengen naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hen opgemaakt ter zake van het plegen van schennis.

Eenmaal op het politiebureau ingesloten verklaren betrokkenen steevast spijt van hun handelen te hebben.