Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Bureau Communicatie,

Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


24 juli 2005


Winterswijk - Doorrijden na aanrijding


Een 75-jarige bestuurder uit Winterswijk reed zaterdagmiddag 23 juli rond 17.00 uur op de Rondweg Zuid van Winterswijk. Hij kwam van het dorp en ging na de vluchtheuvel linksaf de Houtenlaan op. Een hem tegemoetkomende auto reed tot over de middenberm. De 75-jarige man is uitgeweken maar kon niet verder in verband met een sloot die naast de weg lag. De tegenligger heeft de achterkant van de auto van de Winterswijker geraakt en is met hoge snelheid doorgereden.


Westendorp - Aanrijding auto-bromfiets met letsel


Op zaterdag 23 juli rond 15.00 uur is een bromfiets tegen een personenauto gebotst. De bromfietser en zijn passagier liepen hierbij lichte verwondingen op. Een 42-jarige automobiliste uit Ulft reed over de hoofdrijbaan van de Terborgseweg, richting Varsseveld. Op de parallelweg reden een 16-jarige jongeman uit Doetinchem en zijn 16-jarige passagier, afkomstig uit Terborg, in dezelfde richting. Toen de automobiliste na ongeveer 3 kilometer linksaf de Kersendijk inreed, zag zij de bromfiets, die nog altijd op dezelfde hoogte op de parallelweg reed, niet op tijd. De bromfietser remde krachtig, maar kon een botsing niet voorkomen. De ambulance kwam ter plaatse, maar de bromfietser en zijn passagier hoefden niet naar het ziekenhuis te worden overgebracht. Zowel bromfiets als auto worden aan een technisch onderzoek onderworpen.


Rijden onder invloed


- Winterswijk: Een 22-jarige man uit Winterswijk werd op de Gasthuisweg gecontroleerd omdat hij met groot licht bleef rijden. De bestuurder blies op het bureau 1,57 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
- Doetinchem: In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 juli heeft de politie rond 03.30 uur op de Europaweg in Doetinchem een bestuurder staande gehouden en hem een blaastest afgenomen. De bestuurder, een 34-jarige man uit Doetinchem, blies 0,84 promille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.
- Lievelde: Rond 04.00 uur heeft de politie de bestuurder van een personenauto staande gehouden. De man, een 19-jarige man uit Borculo, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het bureau blies de man 1,13 promille. Hij kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.


Breedenbroek - Ernstig eenzijdig ongeluk onder invloed


Agenten troffen na een melding op het Beggelderpad een auto aan die dwars op de weg stond. De auto was aan de voorzijde zwaarbeschadigd vanwege een aanrijding met een rechts in de berm staande boom. In de auto werd niemand aangetroffen. Na enig onderzoek kon de eigenaar, een 25-jarige man uit Dinxperlo, in zijn ouderlijk huis worden aangehouden. De man was gewond aan armen en gelaat, en zwaar onder invloed van alcohol. Op het bureau blies hij 1,67 promille. Bij invordering van zijn rijbewijs bleek de man deze reeds vorig jaar verloren te hebben. De man is ingesloten.


Gaanderen - Diefstal grote partij tweedehands meubelen


In de avond en nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 juli is een grote partij tweedehands meubelen gestolen uit een meubelhal in Gaanderen. Er zijn onder meer leren banken, tafels en stoelen ontvreemd. Gezien de grote hoeveelheid (grote) meubels is het waarschijnlijk dat er gebruik is gemaakt van een grote vrachtwagen of een voertuig met vergelijkbaar grote inhoud. Buurtonderzoek heeft geen aanwijzingen opgeleverd. De politie doet nader onderzoek.


Doetinchem - Beschadiging 4 auto's


Aan de Edisonstraat in Doetinchem zijn in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 juli op een parkeerplaats voor een garage 4 auto's met een scherp voorwerp bekrast. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor.


Ruurlo - Doorrijden na aanrijding getuigenoproep
Op vrijdagmiddag parkeerde een 37-jarige vrouw uit Ruurlo haar auto bij supermarkt de COOP aan de Leeuwerikstraat te Ruurlo. Toen zij rond 10.45 uur weer bij haar auto kwam, was deze beschadigd aan het linkervoorportier. De dader heeft zich niet bekendgemaakt.
De politie vraagt eventuele getuigen van dit incident zich te melden via 0900 - 8844.


Diverse alcoholcontroles


- Zelhem, Hummelo, Vorden, Steenderen: Tijdens een surveillance heeft de politie een 16-tal bestuurders aan een blaastest onderworpen. De meesten kwamen van de kermis in Vorden en het Zomerfeest in Zelhem en hadden alcohol genuttigd, maar slechts één bestuurder ging over de grens. De 47-jarige man uit Doetinchem rook naar alcolhol, zijn ogen waren rood doorlopen en hij sprak met dubbele tond. Op het bureau blies de man 0,61 promille. De man is met een proces-verbaal en een rijverbod heengezonden.
- Winterswijk, Kleine Parallelweg: In de vroege ochtend van zondag 24 juli is een alcoholcontrole uitgevoerd. Daarbij zijn 49 blaastesten afgenomen. Er is één proces-verbaal uitgedeeld.
- Winterswijk, Vredenseweg: Agenten hebben in de vroege ochtend van zondag 24 juli op de Vredenseweg een alcoholcontrole uitgevoerd, gericht op het uitgaanspubliek uit Vreden. Er zijn 16 blaastesten afgenomen. Niemand kreeg proces-verbaal.


Varsseveld - Snelheidscontrole Aaltenseweg


Op zaterdag 23 juli is aan het einde van de middag een snelheidscontrole gehouden op de Aaltenseweg. Onlangs is daar een verhoging in de weg aangebracht naar aanleiding van klachten over te snel rijden. Er zijn 130 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 29 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77, waar 50 toegestaan is.


Ulft - Snelheidscontrole Ettenseweg / bumperklever


Op 23 juli tussen 18.30 - 20.30 uur heeft de politie een snelheidscontrole uitgevoerd op de Ettenseweg in Ulft. Daarbij zijn 307 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 59 te hard reden. Vier auto's reden meer dan 30 km/u te snel: zij haalden 81, 86, 90 en 110 km/u. Ook is er een bestuurder op de gevoelige plaat vastgelegd die op minder dan 2 meter afstand van zijn voorganger reed.


--- einde persberichten ------- --