Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Communicatie,

Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


24 juli 2005


Apeldoorn - Aanrijding door te hoge snelheid


Zaterdagmiddag 23 juli heeft er op het kruispunt Pr. Beatrixlaan / Asselsestraat in Apeldoorn een aanrijding plaatsgevonden. Een 28-jarige inwoonster van Apeldoorn stond met haar auto stil op de Pr. Beatrixlaan om vervolgens de Asselsestraat op te rijden. Daarbij gaf ze geen voorrang aan een voor haar van links komende 20-jarige bestuurder, eveneens afkomstig uit Apeldoorn. Deze laatste moest flink op de rem maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 20-jarige man reed harder dan is toegestaan.


Apeldoorn - Man botst tegen huis


Een 67-jarige man uit Apeldoorn reed zaterdagmiddag rond 14.00 uur over de Sluisoordlaan richting Anklaarseweg te Apeldoorn. Ter hoogte van de T-splitsing Sluisoordlaan / Anklaarseweg werd de bestuurder onwel en reed rechtdoor, waarbij hij met zijn voertuig tegen de voorzijde van de woning op de splitsing reed. Hierdoor ontstond schade aan de auto en aan het huis. De bewoners van het huis waren op het moment van de aanrijding thuis, maar raakten niet gewond. De bestuurder liep een lichte hoofdwond op en is voor observatie naar het ziekenhuis overgebracht.


Apeldoorn - Rustige nacht Caterplein


Het was van zaterdag 23 op zondag 24 juli een goed bezochte en rustige nacht op het Caterplein. De politie was zoals gebruikelijk continu aanwezig. Er vond slechts één aanhouding plaats: een 19-jarige man uit Twello werd de toegang tot een pub geweigerd omdat hij volgens de portier al genoeg alcohol genuttigd zou hebben. De man reageerde daar agressief op en weigerde vervolgens te voldoen aan het bevel van de politie zich te verwijderen. De man is aangehouden.


Tevens heeft de politie controles uitgevoerd op de diverse routes van en naar het Caterplein. Daarbij heeft de politie proces-verbaal opgemaakt voor een aantal incidenten als het niet dragen van een helm, alcohol drinken op de fiets en het rijden op de busbaan.


Apeldoorn - Rijden onder invloed


- Tijdens een surveillance in de nacht van 22 op 23 juli op de Arnhemseweg heeft de politie een blaastest afgenomen bij een 23-jarige man uit Apeldoorn. De bestuurder blies een promillage van 0,84 promille en kreeg een rijverbod van 3 uur. De man is al drie keer eerder veroordeeld voor het rijden onder invloed.
- In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 juli heeft de politie rond 01.00 uur een bestuurder staandegehouden en een blaastest afgenomen. De bestuurder, een 31-jarige man uit Apeldoorn, blies 1,56 promille. De man kreeg een rijverbod van 8 uur en moest zijn rijbewijs afgeven.


--- einde persberichten ------- --