Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Bureau Communicatie,

Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


24 juli 2005


Lochem - Kapotte remmen

Een 74-jarige vrouw uit Zevenaar kwam zaterdagmorgen 23 juli in de problemen toen ze vanaf Barchem via de Barchemseweg de bebouwde kom van Lochem binnenreed en daar bemerkte dat haar remmen het niet deden. Om de rij auto's vóór haar te ontwijken, is ze om de auto's heengereden. Daarbij is de vrouw tegen een verkeersbord op de middengeleider gebotst en tot stilstand gekomen. Zowel de auto als het bord hebben schade opgelopen. Er raakte niemand gewond.


Barchem - Kop-staartbotsing met 3 auto's


Een 33-jarige man uit Barchem reed zaterdagmiddag 23 juli met zijn auto over de Lochemseweg, richting Barchem. Voor hem reden nog drie auto's, in dezelfde richting. De man verklaarde dat er vóór hem een paar keer geremd werd. Hij kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste daarbij tegen de auto van een 54-jarige man uit Middenmeer. Door de klap van de botsing reed deze bestuurder vervolgens tegen de auto van een 61-jarige vrouw uit Middelburg. De 54-jarige man uit Middenmeer is naar het ziekenhuis in Zutphen overgebracht.


Laren - Inbraak in woning


In de avond van zaterdag 23 juli is er ingebroken in een woning aan de Tunnelweg in Laren. De 47-jarige bewoner was op het moment van de inbraak niet aanwezig. Bij thuiskomst ontdekte hij de inbraak. De dader(s) is via de achterzijde van het huis binnengekomen. Er worden diverse spullen vermist, zoals een laptop, digitale camera en schoenen.


Brummen - 5 fietsen in brand gestoken


In de fietsenstalling van het station in Brummen zijn in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 juli vijf fietsen in brand gestoken. De fietsen, twee heren- en drie damesfietsen, waren in groepjes van 2 en 3 bij elkaar gezet en in brand gestoken. De fietsen zijn onherstelbaar beschadigd. De eigenaren doen aangifte.


Warnsveld - Reclamecaravan geheel uitgebrand


In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 juli kreeg de politie melding van een reclamecaravan die in brand zou staan op de rotonde Vordenseweg in Warnsveld. Ter plaatse bleek de caravan al geheel uitgebrand te zijn. De brandweer was nog druk bezig met nablussen. Volgens de brandweer had de caravan op z'n kop gelegen. Door de brand zijn de omliggende bomen beschadigd.


Zutphen - Rijden onder invloed tijdens rij-ontzegging


Een agente zag op vrijdagmidag 22 juli een 54-jarige man uit Zutphen over de Gelderhorst rijden. De man had echter een rij-ontzegging. Bij controle bleek daarnaast dat de man alcohol had genuttigd. Hij werd naar het bureau overgebracht waar hij 0,58 blies. De man kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed én eentje voor het rijden tijdens een rij-ontzegging.


Zutphen - Vechtpartij in discotheek


Tijdens een vechtpartij in een discotheek aan de Vaaltstraat in Zutphen heeft de 39-jarige eigenaar van de uitspanning een gebroken sleutelbeen opgelopen, toen hij de vechtersbazen uit elkaar probeerde te halen. De politie was snel ter plekke en heeft een verdachte aangehouden, een 29-jarige man uit Zutphen. De man, die stevig onder invloed was van alcohol, is naar het bureau overgebracht.


--- einde persberichten ------- --