Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Bureau Communicatie,

Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


24 juli 2005


Epe - Rijden onder invloed


- Agenten zagen in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 juli, net na middernacht, een bestuurder tegen het verkeer in de Beekstraat in Epe oprijden. De bestuurder, een 36-jarige man uit Deventer, werd staande gehouden. Bij controle roken de agenten een alcohollucht bij de bestuurder, die wazig uit de ogen keek. De man is overgebracht naar het bureau, waar hij 1,86 blies. Het rijbewijs van de man is in beslag genomen en er is proces-verbaal opgemaakt.
- Op de ventweg van de Hoofdstraat in Epe zag de politie vrijdagavond 22 juli een personenauto rijden. Zodra de bestuurder de agenten zag, stopte hij en doofde de lichten. Bij controle bleek dat de man, een 62-jarige inwoner van Epe, alcohol had gedronken. Op het bureau blies de man 0,65 promille. Hij kreeg een rijverbod.


Harderwijk - Auto bovenop paaltje


De politie kreeg de melding dat er aan de Schimmelstraat in Harderwijk een auto op een paaltje zou staan. Ter plaatse gekomen bleek dit inderdaad het geval. Een aantal jongemannen deed verwoede pogingen de auto weer van het paaltje te duwen. De bestuurder van de auto, een 18-jarige man uit Harderwijk, kreeg een blaastest en blies een promillage van 1,67. De jongeman had dit jaar al eerder een invordering van zijn rijbewijs wegens rijden onder invloed gekregen. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur, zijn rijbewijs is ingevorderd en de auto weggesleept.


Epe - Gans door voorruit


Een 56-jarige man uit Marl (Dld) kreeg de schrik van zijn leven toen hij zaterdagmorgen rond 09.00 uur over de A50 reed richting Zwolle. Een gans zette zijn landing blijkbaar iets te vroeg in en raakte de voorruit van de auto van de man. De bestuurder wist de auto nog in de middenberm van de snelweg te parkeren. De voorruit van zijn auto was volledig kapot, de bestuurder had enkele kleine wondjes van rondvliegende glassplinters. De gans heeft de botsing helaas niet overleefd.


Heerde - Overstekende reebok


De politie stond nabij het viaduct aan de Eperweg voor een alcoholcontrole, toen zij een klap hoorde. Een 31-jarige man uit Epe die in de richting van Epe reed, had een plotseling overstekend reebokje voor zijn auto gekregen. De ree heeft de aanrijding niet overleefd. De auto van de 31-jarige man had flinke schade aan de voorzijde.


Oldebroek - Banden lekgestoken bij 9 auto's


Aan de Stationsweg in Oldebroek zijn in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 juli bij 9 personenauto's een of meerdere banden lekgestoken. Er is geen indicatie van een dader of daders. Alle benadeelden doen aangifte van vernieling.


Putten - Tanken zonder te betalen, verdachten aangehoduen


De politie kreeg in de avond van zaterdag 23 juli melding van tanken zonder betalen bij een tankstation aan de A28, net onder Putten. Op basis van het signalement van de auto en het kenteken (alles stond op band) kon de auto op de afrit A28 bij Epe worden stilgezet. De drie inzittenden, een 20-jarige man uit Vlaardingen, een 19-jarige man uit Schiedam en een 19-jarige man uit Leiden, zijn aangehouden en aar het bureau overgebracht waar ze zijn voorgeleid aan justitie.


Vaassen - Auto in kanaal


Een 24-jarige vrouw uit Vaassen reed zaterdag 23 juli aan het einde van de middag over de Kanaalweg in Vaassen, komende uit de richting Apeldoorn. Ze liet enkele papieren op de grond vallen, die zij tijdens het rijden probeerde op te pakken. Door deze actie raakte de auto in de berm. De bestuurster kon niet meer remmen en reed het kanaal in. Door snel haar raam open te doen, kon ze de auto verlaten voordat deze te water raakte.


Epe - Belediging


Zondag 24 juli rond 04.00 uur in de Hoofdstraat te Epe werden vanuit een groepje rondhangende jongeren beledigingen geroepen naar surveillerende agenten. De persoon die de beledigende woorden uitte, een 18-jarige jongeman uit Emst, is door de poltiie aangehouden en naar het bureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


Hattem - Fietser tegen auto getuigenoproep

Op vrijdag 22 juli heeft er om 11.35 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een fiets en een auto, op de kruising Zuiderzeestraatweg en Geldersedijk. De fietser, een 36-jarige man uit Zwolle, stak de kruising schuin over, naar de Geldersedijk richting Hattem. Op het moment echter dat hij de tweede weghelft wilde oversteken, kregen de auto's uit tegenovergestelde richting die rechtsaf wilden en voor het stoplicht stonden te wachten, groen licht. De man botste vervolgens met zijn fiets tegen de linkerzijde van de auto van een 30-jarige bestuurster uit Hattem. De fietser kwam ten val en is met de ambulance naar het Sophiaziekenhuis overgebracht. Daar bleek de man zijn borstbeen gebroken te hebben.


De politie verzoekt getuigen van dit ongeval, met name de bestuurders die op het moment van dit ongeval voor de verkeerslichten op de Zuiderzeestraatweg stonden te wachten, achter of naast de 30-jarige automobiliste, zich bij de politie te melden via 0900 - 8844.


--- einde persberichten ------- --