Rijn&Venen, 15.35 uur

Utrecht 24-07-2005 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Politie belaagd bij arrestatie

MAARSSEN Zaterdagavond omstreeks 23.50 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar de wijk Zwanenkamp. Een aantal jongens toonden veel belangstelling voor geparkeerde autos waarbij mogelijk werd gedacht aan inbraken. Ter plaatse zag de politie twee jongens lopen die voldeden aan het opgegeven signalement en spraken hen aan. Inmiddels was er ook een politieman met zijn diensthond gearriveerd. De politie vroeg de twee om zich te legitimeren. Aan dit verzoek voldeed wel een 17-jarige inwoner van Maarssen, maar de andere jongen kon dat niet omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Hierop wilde de politie deze jongen, het betrof een 16-jarige inwoner van Maarssen, aanhouden om hem naar het bureau te brengen.

Hiertegen verzette de Maarssenaar zich hevig, trachtte zich los te rukken en trapte tegen de politieauto. Op het tumult en het geschreeuw waren inmiddels diverse buurtbewoners, waaronder familieleden van de Maarssenaar, afgekomen. Ondanks waarschuwingen en vorderingen zich te verwijderen, gingen zij niet weg. Zij bedreigden en beledigden de aanwezige politiemensen en wilden fysiek voorkomen dat de aangehouden Maarssenaar zou worden meegenomen. De politie zag zich genoodzaakt de korte wapenstok te gebruiken en ook werd de diensthond ingezet. Een 42-jarige man uit Maarssen liep bij zijn aanhouding een zodanige bijtwond op aan zijn bovenarm dat hij behandeld moest worden in het ziekenhuis. De vader van de verdachte, een 49 jarige man uit Maarssen, die bij het politiebureau verhaal kwam halen, werd alsnog aangehouden voor de door hem gepleegde feiten kort daarvoor in Zwanenkamp. De 16-jarige zit nog vast en is in verzekering gesteld. De andere twee verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. Tegen de drie zal proces-verbaal worden opgemaakt. Drie politiemensen raakten door de schermutselingen licht gewond aan gezicht, been en hand.

Verdachten inbraak woning aangehouden

MAARSSEN Op vrijdag 22 juli omstreeks 03.45 uur werd de politie in kennis gesteld dat er een inbraak in een woning had plaatsgevonden aan de Herenweg. Daarbij werd gemeld dat mogelijk de daders nog op het terrein zouden kunnen lopen. Diverse politiemensen stelden een onderzoek in en zochten de omgeving af.

Uit nadere informatie kwam naar voren dat de verdachten, het zouden mogelijk twee mannen betreffen, vanuit de richting van de Tuinbouwweg in een taxi waren gestapt en via de Zuilense Ring waren weggereden. Vervolgens zag de politie de vermoedelijke taxi met drie inzittenden over de Zuilense Ring rijden in de richting van de rijksweg A-2 waarop de taxi aan de kant werd gezet. Op grond van verdenking van betrokkenheid bij de gepleegde inbraak, werd overgegaan tot aanhouding van de inzittenden. Twee mannen, een 45-jarige inwoner uit Den Haag en een 22-jarige man uit Italië, konden direct worden aangehouden. Een derde man ging er lopend vandoor en trachtte via baggersloten uit handen van de achtervolgende politieman te blijven. Die wist hem echter toch op een gegeven vast te pakken. De man verzette zich hevig door wild om zich heen te slaan, waarop hij werd gepepperd. Desondanks zag de man kans te ontkomen. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Vrijwel de meeste gestolen goederen zijn aangetroffen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. De zoektocht naar de derde verdachte werd voorgezet met behulp van een politiehelikopter en een politiehond, maar bleef tot nu toe zonder resultaat. De identiteit van de gevluchte verdachte is bekend. Het onderzoek wordt voortgezet.

Politie zoekt bestuurder bromfiets

MONTFOORT De politie is op zoek naar een bromfietser die zaterdag 23 juli omstreeks 21.20 uur betrokken was bij een ongeval. Het ongeval gebeurde op het fietspad langs de provinciale weg N204. Hierbij liep een 15-jarige fietsster uit Montfoort letsel op. Zij werd, toen zij fietste over het fietspad vanuit Linschoten in de richting van Montfoort, ingehaald door de onbekende gebleven bromfietser. Die tikte haar aan, waardoor zij viel en gewond raakte aan haar hoofd en vermoedelijk een bovenbeen brak. Zij werd vervoerd naar het ziekenjuis. De bromfietser ging er vandoor, mogelijk richting IJsselveld. Het zou moeten gaan om een blauwe bromfiets. De bestuurder droeg een zwarte helm en witte nike schoenen. De politie vraagt de bromfietser en/of eventuele getuige(n) kontakt op te nemen op het telefoonnummer 0900 8844.

Twee bekeuringen

LINSCHOTEN Een 17-jarige inwoner van Linschoten kreeg zaterdag 23 juli omstreeks 21.25 uur twee bekeuringen. Hij overtrad het samenscholingsverbod en bleek zich ook niet te kunnen identificeren. Hij werd bekeurd op de Jacob Barnveldstraat.

Automobilisten onder invloed

WOERDEN Een 34-jarige automobilist uit Woerden werd zaterdag 23 juli omstreeks 03.26 uur betrapt op het Stationsplein noord. Na de blaastest op straat, moest hij mee naar het bureau. Daar bleek hij 480 ug/l. alcohol in zijn lichaam te hebben.

NIEUWERSLUIS Een 28-jarige automobilist uit Breukelen werd zaterdag 23 juli omstreeks 00.15 uur betrapt op de Rijksstraatweg. Uit de ademanalyse bleek dat hij 375 ug/l. alcohol in zijn lichaam had. Bovendien krijgt hij een proces-verbaal omdat hij een stopteken negeerde en daarbij bijna een politieman raakte.

MIJDRECHT Een 35-jarige automobilist uit Amsterdam werd zaterdag 23 juli omstreeks 00.20 uur betrapt op Hofland. Uit de ademanalyse bleek dat hij 410 ug/l. in zijn lichaam had.

NIEUWERSLUIS Een 37-jarige automobilist uit Breukelen werd op vrijdag 22 juli omstreeks 20.40 uur betrapt op de Rijksstraatweg. Uit de ademanalyse bleek hij 590 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. Gezien de hoogte van deze uitslag werd zijn rijbewijs ingevorderd.