Politie Zuid-Holland-Zuid

24/7 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

24-07-2005 - persberichten district II

BOTSING
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 64-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam heeft vrijdagmorgen 22 juli een hoofdwond opgelopen toen zij op de fiets tegen een portier van een auto aanreed. Een 44-jarige man stond geparkeerd naast de rijbaan in de Peulenstraat. Toen hij het portier opende, fietste de vrouw net langs. Hierdoor viel de vrouw. Beide voertuigen hadden lichte schade.

DIEFSTAL
GORINCHEM De politie heeft op vrijdagmiddag 22 juli een 34-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van diefstal. De man zou op 21 juli j.l. een dvd-speler hebben gestolen uit een warenhuis aan de Krijtstraat. De man hield het artikel boven de alarmpoortjes en ging er vandoor in een auto. De politie herkende de man op camerabeelden. Op vrijdagmiddag 22 juli werd de verdachte gesignaleerd op de Stationsweg waar hij dan ook werd aangehouden. Hij bekende de dvd-speler te hebben gestolen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERNIELING
GORINCHEM De politie heeft vrijdagavond 22 juli een 29-jarige man uit IJsselstein aangehouden op verdenking van vernieling. De man werd eerder die avond een eettent aan de Fonteinstraat in Gorinchem uitgezet. Hij trapte daarop tegen een ruit van de zaak die daardoor geheel vernield werd. De man was onder invloed van alcohol. Hij werd door de politie aangehouden en na verhoor heengezonden. De man moet de schade van de ruit vergoeden.

GLUREN
PAPENDRECHT Een 41-jarige man uit Papendrecht is in de nacht van zaterdag 23 juli aangehouden omdat hij bij een woning aan de Jan Steenlaan naar binnen stond te gluren. De man gluurde over de schutting en had daarbij ook een van de planken van de schutting omgebogen. De man verklaarde op het bureau dat hij het interieur van de woning zo mooi vond. De man is later heengezonden. Er is proces-verbaal opgemaakt.

BELEDIGING
SLIEDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 23 juli een 26-jarige Sliedrechter aangehouden die beledigingen uitte richting politie. De politie was bezig met een surveillance toen ze op de Stationsweg luide muziek hoorde komen uit een jongerencentrum daar. De agenten stopten. Op dat moment uitte de 26-jarige vanuit een openstaand raam beledigingen richting de agenten. Daarop werd de man aangehouden. Op het bureau bekende hij schuld. De man krijgt een bekeuring.

TEVEEL GEDRONKEN
ALBLASSERDAM Het rijbewijs van een 42-jarige man uit Alblasserdam is in de nacht van zaterdag 23 juli ingevorderd. De man reed in zijn auto op de Nicolaas Beetsstraat toen de politie een routinecontrole bij hem uitvoerde. Bij de blaastest blies de man een fail. (670 ugl) Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg zeven uur rijontzegging.

GORINCHEM Een 20-jarige jongeman uit Gorinchem is voor het politiebureau aan de Willem de Vries Robbeweg gesnapt met teveel drank op achter het stuur. De politie zag de jongen de rotonde voor het bureau rondgaan en besloot een routinecontrole bij de jongen uit te voeren. De bestuurder had rood doorlopen ogen, sprak met dubbele tong en rook naar alcohol. Na een blaastest bleek hij boven de streep te blazen (436 ugl). Hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

SLIEDRECHT Een 41-jarige man uit Sliedrecht is in de nacht van zondag 24 juli gepakt met drank op achter het stuur. De politie voerde een controle uit op de Stationsweg. Na een blaastest bleek de man teveel te hebben gedronken. Hij blies een Alert( (625 ugl) en kreeg een rijverbod van 7 uur.

BEDREIGING
GORINCHEM De politie heeft zaterdagavond 23 juli een 23-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn moeder en zus. Dit gebeurde in een woning aan Rond de Watertoren. De familieleden hadden een conflict. De jongeman werd aangehouden en ingesloten. De moeder heeft aangifte van bedreiging gedaan.

AUTO EN KLIKO IN BRAND
PAPENDRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 24 juli drie mannen van 18, 19 en 22 jaar uit Papendrecht aangehouden op verdenking van brandstichting. De politie kreeg omstreeks 02.30 uur een melding dat er een auto in brand stond op een parkeerplaats langs de Bosweg. De brandweer bluste deze brand. Twee getuigen hadden gezien dat twee of drie jongens wegliepen van de parkeerplaats met een kliko bij zich. Ze zouden zijn weggelopen richting het Oosterpark. Bij een onderzoek in het park trof de politie een brandende kliko aan. De politie wist drie mannen aan te houden die voldeden aan het opgegeven signalement. Ze werden nader gehoord over wie wat heeft aangestoken. De 22-jarige is inmiddels in verzekering gesteld. De andere twee zijn heengezonden.

HUISELIJK GEWELD
PAPENDRECHT De politie heeft zondagmorgen 24 juli een 26-jarige man uit Papendrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 20-jarige vrouw. De twee hadden ruzie in een woning aan de Staringlaan waarna de verdachte man zijn vrouw zou hebben geschopt en geslagen. De man werd aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

AUTO VERTICAAL TEGEN BOOM GELANCEERD
LEXMOND Een 23-jarige jongeman uit Ameide is op zaterdagavond 23 juli met zijn auto van een dijk afgereden en tot stilstand gekomen in verticale richting tegen een boom; met de neus van de auto in de grond en de achterkant van de wagen in de lucht. Wonder boven wonder raakte de 23-jarige niet zwaar gewond. Hij wist zelf uit het voertuig te klimmen en had afgezien van een snijwond op zijn hoofd en een bult achter het oor geen ernstige verwondingen. Wel is hij meegenomen voor controle naar het ziekenhuis. De jongeman verklaarde tegenover de politie dat hij over de dijk bij Lexmond reed. Er wordt daar aan de weg gewerkt. De 23-jarige reed naar eigen zeggen te hard en ging slippen over het zand. Hierbij verloor hij de macht over het stuur en schoot door de omheining van de dijk af.