Politie Zuid-Holland-Zuid

24/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

24-07-2005 - persberichten district I

BOTSING
DORDRECHT Op vrijdagmorgen 22 juli is op de kruising randweg N3/ Copernicusweg een ongeval gebeurd. Een 71-jarige man uit Dordrecht reed op de fiets over het fietspad vanuit de richting Zuidendijk en gaande in de richting van de eerdergenoemde kruising. De fietser verleende geen voorrang aan de voor hem van links komende auto met daarin een 77-jarige man uit Dordrecht. De fietser had een hoofdwond en werd naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. De automobilist kwam met de schrik vrij.

DRUGS
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 23 juli een 23-jarige man uit Spijkenisse aangehouden op de Tolbrugstraat Landzijde. De politie kreeg de melding van een portier dat er bij fouillering bij de jongeman vermoedelijk harddrugs was aangetroffen. Ter plaatse bleek de jongeman een zakje wiet en een zakje met een klein hoeveelheid wit poeder bij zich te hebben. De man werd na verhoor heengezonden. Het zakje met de zeer klein hoeveelheid wit poeder is in beslag genomen en de verdachte heeft er afstand van getekend.

HARDDRUGS
DORDRECHT Op de A16 zijn in de nacht van zaterdag 23 juli twee mannen van 19 en 20 jaar uit Frankrijk aangehouden. De politie zag het voertuig met Frans kenteken op de A16 rijden en voerde een routinecontrole uit. Na controle van de personen, bleken beiden drugs in hun onderbroek te hebben verstopt. De 20-jarige bestuurder had een boterhamzakje met vermoedelijk cocaïne in zijn onderbroek. Ook had hij heroïne bij zich. De 19-jarige passagier had een boterhamzakje met cocaïne en een zakje met heroïne in zijn onderbroek. Beiden bekenden op het bureau het bezit van harddrugs. Na onderzoek door de technische recherche bleek het in totaal om 32,4 gram heroïne te gaan en 11,2 gram cocaïne. Beide fransmannen zijn ingesloten.

ONTZEGGING VOOR BROERS
DORDRECHT Twee broers van 21 en 24 jaar uit Dordrecht zijn in de nacht van zaterdag 23 juli aangehouden in een horecagelegenheid aan de Houttuinen. De twee werden door portiers in het toilet betrapt op het snuiven van een wit poeder, vermoedelijk drugs. Daarop werden de twee aangehouden door de portiers. Beiden konden zich ook niet legitimeren. De broers kregen een ontzegging voor het pand voor de duur van twee jaar. De politie nam de twee over en verhoorde ze op het bureau. De drugs zijn in beslaggenomen. Na het uitreiken van de ontzeggingen zijn de mannen heengezonden.

MAN STEELT PIZZA
DORDRECHT Een 34-jarige man uit Dordrecht is op zaterdagmorgen 23 juli aangehouden op verdenking van het stelen van een pizza. De man zou de pizza hebben gestolen uit een supermarktje aan de Bosboom-Toussainstraat. De man was aangehouden door stadswachten die hij ook nog had verteld dat hij regelmatig koekjes in winkels opat zonder ze te betalen. Aangezien de man beschonken was, hield de politie hem aan en zette hem een paar uur in de cel ter ontnuchtering. Later is hij heengezonden met een proces-verbaal voor openbare dronkenschap en een ontzegging voor de supermarkt.

WONINGBRAND
DORDRECHT In een woning aan de Vincent van Goghstraat is in de nacht van zaterdag 23 juli omstreeks 03.30 uur brand uitgebroken. Buurtbewoners merkten de brand op en waarschuwden met bonken op de ramen het gezin dat lag te slapen. Het gezin kwam snel naar buiten. De brandweer bluste de uitslaande brand die zich concentreerde aan de achterzijde van de woning. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een binnenbrand doordat kortsluiting in de afzuigkap was ontstaan.

POGING OVERVAL OP DRANKENZAAK
DORDRECHT Op zaterdagmiddag 23 juli is omstreeks 16.20 uur gepoogd een overval te plegen op een drankenzaak aan de Reeweg-Oost. Een 24-jarige man uit Dordrecht kwam de zaak binnen gerend en bedreigde een 55-jarige medewerkster met een mes. De man wilde geld uit de kassa hebben. Toen de overvaller bezig was zelf de kassalade open te krijgen, wist de medewerkster ongezien op de alarmknop te drukken. De 24-jarige man kreeg de kassalade niet open en rende daarop naar buiten naar de overkant van de weg. De medewerkster deed daarop snel de deur op slot. De overvaller kwam echter direct weer terugrennen en werd toen in de kraag gegrepen door getuigen. Zij hielden de man vast en pakten zijn mes af. De politie was snel ter plaatse en hield de man aan. Het mes is in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld. De medewerkster wordt Slachtofferhulp geboden.

VERNIELING
DORDRECHT In de nacht van zondag 24 juli is gepoogd in te breken in een drankenzaak aan de Vriesestraat. Een 15-jarige jongen uit Dordrecht had een stoeptegel gepakt en deze tegen de ruit gegooid. Dit deed hij tot drie keer toe. De jongen wilde een fles drank meenemen. De ruit brak echter niet maar het alarm ging wel af. De jongen rende naar twee vrienden, twee jongens van 15 en 20 jaar uit Dordrecht, die al door waren gelopen. De drie werden later op de Knolhaven aangehouden op basis van hun signalement. De drie zijn in verzekering gesteld.

KRAKERS AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft zondagmorgen 24 juli drie mannen van 20 (2) en 23 jaar uit Dordrecht aangehouden in een pand aan de Spuiweg. De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een melding dat het pand gekraakt zou zijn. De 53-jarige eigenaar van het pand kreeg zondagochtend een telefoontje van de buren aan de Spuiweg dat er mensen met de computers in zijn pand aan het slepen waren. De politie ging er met de eigenaar heen. Drie krakers werden daarop aangehouden. Ze hadden de sloten van alle deuren vernield en goederen die eigendom zijn van de eigenaar op het dak gezet of vernield. De eigenaar van het pand heeft aangifte gedaan van poging inbraak en vernieling. De drie verdachten zijn ingesloten.

DRUGS
DORDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van zondag 24 juli op de A16 richting Breda ter hoogte van Dordrecht een 26-jarige man uit Frankrijk aangehouden. De politie reed achter de man op de A16 en voerde een routinecontrole uit. Op de vraag van de agenten of de man drugs bij zich had, overhandigde hij een zakje met een kleine hoeveelheid hasj en een zakje wiet. Na fouillering van de man bleek hij nog 12 zakjes wiet en 4 zakjes hasj op zak te hebben. Onder de bestuurdersstoel lag ook nog een lange zwarte staaf die verboden is bij de wet Wapens en Munitie. De man werd aangehouden en na verhoor heengezonden. Hij moest een boete betalen van 250 euro.