Ingezonden persbericht


Persbericht
Amersfoort, 24 juli 2005

Parade sluit af in utrechtse moreelsepark

Programma enthousiaster dan ooit bezocht

Vannacht sluit de Parade in Utrecht voor deze zomer de hekken. Vanaf vrijdag 15 juli stond het reizende festival in het Moreelsepark en Park Nieuweroord in Utrecht. Opvallend aan de Utrechtse editie van het festival was dit jaar het enthousiasme van het publiek voor het programma. De Utrechters bezochten de theater- en muziekvoorstellingen gretiger dan ooit. Mobile Arts, de organisatie van de Parade, schat in dat dit te maken heeft met de indeling van het festivalterrein in het Moreelsepark, die deze zomer overzichtelijker was dan andere jaren. Vooral het Utrechtse gezelschap Growing Up In Public en de Utrechtse theatermaker Leon Giesen speelden in uitverkochte tenten. Ook 's middags werd het programma druk bezocht, zowel het kinderprogramma's als de matinees van het avondprogramma.

Stadsparade
Op donderdag 24 juli startte de Parade in Utrecht met een stadsparade, die van de thuisbasis van Growing Up In Public, via het Werftheater, door het centrum naar de Parade reed. Op verschillende locaties bouwden de artiesten en medewerkers met de passanten een spontaan straatfeestje. Met deze stadsparade bracht de Parade een ode aan haar inspiratiebronnen: de kermis en het circus. Tegelijkertijd wilde het via deze optocht aan het publiek laten weten dat het reizende festival in Utrecht was aangekomen.

Bezoekcijfers
De Parade Utrecht zal deze zomer naar alle waarschijnlijkheid 58.000 bezoekers hebben ontvangen. Dat zijn 6.000 meer bezoekers dan vorig jaar. Mobile Arts vermoed dat dit te maken heeft met de goede weer van dit jaar ten opzichte van vorige zomer en met de matinees die dit jaar voor het eerst aan het publiek zijn aangeboden.

Tournee 2005
Vanaf aankomende vrijdag staat de Parade nog in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam, waar het op 14 augustus de vijftiende tournee afsluit.

Festival- en programma-informatie: www.deparade.nl

Aan de redactie: Voor aanmeldingen, informatie, beeldmateriaal of interviews kunt u contact opnemen met Mobile Arts: Marije Jansen (alleen zondag 24 juli) , T 06-55802782, E marije@mobilearts.nl of Meeke Beumer (vanaf maandag 25 juli), T 06 27552329 of E meeke@mobilearts.nl.

---- --