Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 24 juli 2005

Rijden onder invloed

DINTELOORD Gisteren, rond de klok van 18.00 uur, hebben agenten van het team Steenbergen, in een woning aan de Stoofdijk, een 35-jarige man uit Dinteloord aangehouden.

De man reed rond 16.50 uur over de Noordzeedijk en raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt. Hierdoor reed hij van de dijk en kwam beneden tot stilstand tegen een boom.

Naast enkele schaafwonden mankeerde de bestuurder niets. Al liftend bereikte hij zijn huisadres waar hij vervolgens door de politie werd aangehouden.

Uit een blaasproef op het politiebureau bleek, dat de man ruim 3 promille alcohol in zijn bloed had. Zes maal de maximale toegestane hoeveelheid.

Het rijbewijs werd onmiddellijk ingevorderd. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Voorzien van een rijverbod van 17 uur mocht de man tevoet huiswaarts keren.

BERGEN OP ZOOM Vanmorgen, rond 02.00 uur, controleerden agenten op het Spui, een 50-jarige bestuurder afkomstig uit Bergen op Zoom. De man bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren.

Op het politiebureau werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat de man 2.45 promille alcohol in zijn bloed had. Nagenoeg vijf maal de maximale toegestane hoeveelheid.

Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces verbaal zal worden opgemaakt.

Voorzien van een rijverbod van 14 uur mocht hij huiswaarts keren.

OUDENBOSCH Op de Julianalaan controleerden agenten vanmorgen, rond
01.30 uur een 21-jarige bestuurder uit Dordrecht. Ook hij had te diep in het glaasje gekeken.

Op het bureau bleek na een ademtest dat de man 0,8 promille alcohol in zijn bloed had.

Voorzien van een proces verbaal en een rijverbod van 2 uren mocht de man vertrekken.

Man aangehouden voor vernieling

BERGEN OP ZOOM Gisterenmorgen, rond 02.40 uur, hebben agenten in de Van Heelulaan een 44-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. De man had kort voor zijn aanhouding een ruit van de voordeur van een woning vernield op het Emmaplein. De vernieling lag ten grondslag aan problemen die in het verleden gespeeld hebben.

Baldadigheid wordt bestraft

ROOSENDAAL Agenten hebben gisterenmorgen, rond 02.25 uur, op de dominestraat te Roosendaal een 18-jarige man uit Oudenbosch aangehouden.

Kort voor zijn aanhouding stond de man op het wegdek van de Dominestraat. Tijdens het passeren van een opvallende politieauto kon de man het niet laten om met kracht op het dak van de auto te slaan. Hierop werd de man aangehouden voor baldadigheid. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig waardoor de agenten genoodzaakt waren de handboeien aan te slaan.

Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Tanken zonder betalen komen mannen duur te staan

BERGEN OP ZOOM Gisteren, rond 16.15 uur controleerden agenten bij een tankstation aan de Gagelboslaan twee mannen van 23 en 32 jaar, beiden afkomstig uit Bergen op Zoom. De mannen hadden getankt maar bleken niet kredietwaardig te zijn. Bij navraag bleek de 32-jarige bestuurder te hebben gereden terwijl hij een ontzegging heeft voor het rijden. Ook de 23-jarige man liep tijdens de controle tegen de lamp. Hij stond nog te boek voor een boete van 427 Euro en tevens bleek hij niet teruggekeerd te zijn van verlof.

Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau.

Auteur: Desirée Brabers