Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen 29-07-2005

Verdachte poging inbraak aangehouden
COEVORDEN Door het oplettende optreden van buren is een mogelijke inbraak voorkomen. Een 25-jarige man uit Den Haag werd zaterdagmiddag tegen kwart voor drie gezien bij de schuur van de buren aan de EEGlaan. Op basis van de omschrijving van de getuigen kon de politie de man achterhalen. De man heeft een dagvaarding gekregen en moet zich voor de rechter verantwoorden (05-163052)

Forse snelheid overschrijding bestraft
NIEUW WEERDINGE Een motorrijder van de politie heeft zaterdagavond een 36-jarige man uit Nieuw Weerdinge aangehouden. De man reed met een snelheid van 139 km/u over de Oude Weerdingerdijk. Op deze weg is 80km toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. (06-163385)

Vijf jongen aangehouden voor vernieling scooter De politie heeft vijf jongeren aangehouden als verdachte van vernieling van een scooter. De scooter stond op de parkeerplaats bij een restaurant aan de Beilerstraat. De jongens, in de leeftijd 11 en 12 jaar werden zaterdagmiddag betrapt. De jongens hebben de vernieling toegegeven. Voor hen wordt een passend traject gezocht. (05-163329)

Bekeuring voor baldadigheid
COEVORDEN De politie heeft zondagmorgen een 20-jarige jongen aangehouden. De jongen gooide op de Bentheimerstraat een bierfles kapot. Hij krijgt een bekeuring voor baldadigheid. Uit onderzoek bleek ook dat hij een mes op zak had, deze is in beslag genomen. Hiervoor wordt een proces-verbaal opgemaakt. (05-163477)

Man aangehouden voor mishandeling
EMMEN Een 28-jarige Emmenaar is aangehouden als verdachte van mishandeling. De man heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn 35-jarige ex-vriendin geslagen met een sok met daarin twee biljartballen. De vrouw heeft zich laten behandelen aan haar elleboog en knie bij de dokterspost. De politie doet onderzoek (05-163293)

Winkeldieven betrapt
EMMEN De politie heeft zaterdag een man en vrouw aangehouden voor het stelen van twee broeken. De man (41 jaar) en vrouw (50 jaar) komen beide uit Schoonebeek. De diefstal uit een winkel aan de hoofdstraat werd gezien door een getuige.( 05-163355)
In de Picassopassage werd ook een 13-jarige jongen bij een sportzaak aangehouden. De jongen had een sportbandje weggenomen. Een Haltprocedure wordt gestart.

Aanhoudingen verricht door de politie
EXLOO Man richt vernieling aan in eigen woning De politie heeft zondagmorgen een 24-jarige man uit Exloo aangehouden nadat hij in de woning van zijn moeder vernielingen had gepleegd. De politie onderzoekt de zaak (05-1163529)
EMMEN Een 21-jarige man uit Emmen ging zondagmorgen in de omgeving van de laan van de Iemenhees door het lint. De politie heeft de man, die zich verzette, aangehouden. Bij de aanhouding is pepperspray gebruikt. (05163496)

Onderzoek naar vernielingen
EMMER COMPASCUUM De politie onderzoekt verschillende vernielingen die zaterdagavond gepleegd werden. Bij het buurthuis aan de Esdoornlaan werden verschillende autos bekrast. Ook werden zon acht fietsen vernield. (06-163456)
Politie onderzoekt brandjes
MEPPEL - In de nacht van zaterdag op zondag zijn er in korte tijd twee meldingen geweest van brand. De eerst was zo rond halfeen: een fiets was in brand gestoken bij de fietsenstalling aan de Parallelweg. Tegen tien voor één werd gemeld dat er rook stond in de tunnel aan de Stationsweg. Er was iets in de lift in brand gestoken. De politie onderzoekt de brandstichtingen. Mensen die mogelijk iets gezien hebben met betrekking tot deze zaken kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. (05-163471/476)

Wildplassen bestraft
HOOGEVEEN De politie heeft een 30-jarige Hoogevener bekeurd voor wildplassen. De man stond op de Hoofdstraat toen hij op zijn gedrag werd aangesproken. De man wilde zijn naam niet geven. Uiteindelijk is hij naar het bureau overgebracht en heft twee bonnen gekregen (05-163523)

Na huiselijk geweld wordt traject gestart
EMMEN De politie heeft na een incident in huiselijke sfeer het protocol huiselijk geweld voor een 40-jarige man uit Erm opgestart. De man was zaterdagmorgen bij zijn 42-jarige ex vrouw de woning binnengedrongen. (05-163221)

Politie controleert
HOOGEVEEN De politie heeft zaterdag drie bekeuringen uitgereikt aan autobestuurders die geen gordel droegen. De bestuurders werden betrapt op het rijden zonder gordel tijdens de alcohol controle die zaterdagavond op de Schutstraat gehouden werd. Van de vijftig bestuurder die moesten blazen was er niet één die met te veel drank op achter het stuur. Ook aan de Toldijk werd aan 42 automobilisten gevraagd te blazen. Zij legden de blaasproef met positief resultaat af. (05-163433)

Auto gestolen
EMMEN Bij de politie is zaterdag aangifte gedaan van diefstal van een blauw Opel Kadett. De 49-jarige eigenaar had zijn voertuig geparkeerd op de parkeerplaats bij het Mussenveld. De auto is vermoedelijk tussen vrijdagmiddag 15.30 uur en zaterdagmorgen 11.00 uur weggenomen. De auto is door de politie gesignaleerd. (05-163287)

Met te veel drank op achter het stuur
DRENTHE In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op verschillende plaatsen in Drenthe bestuurder aangetroffen die met teveel drank op achter het stuur zaten. In Emmen werd een 21-jarige bestuurder van een bromfiets uit Emmen betrapt. De analyse gaf en resultaat van 450 µg/l (1 promille) De Emmenaar beschikte ook niet over en bromfietscertificaat. Daarom kreeg hij een bekeuring voor het rijden met drank op en een proces-verbaal voor het rijden zonder certificaat. (05-163481) Eerder op de zaterdagavond liep een 51-jarige bestuurder uit Emmen tegen de lamp. Met 560µg/l ( 1,3 promille) werd hij betrapt op de Hondsrugweg, naast het proces-verbaal werd ook een rijverbod van zes uur gegeven. (06-163420). Op de Dordseweg werd een 22-jarige Emmenaar gevraagd te blazen, ook hij moest voor ademanalyse naar het bureau. De man kreeg een rijverbod van vijf uur opgelegd, een rijverbod van vier werd opgelegd aan een 39-jarige bestuurder uit Emmen. Deze man werd net als de 22-jarige man gecontroleerd op de Dordseweg (05-163446/475)

Auto te water

BEILEN De politie heeft zaterdagmiddag geassisteerd na een ongeval. Een 23-jarige automobilist uit Drachten belandde in de Beilerstroom. Hij reed over de Domoweg richting de Industrieweg. Aan het eind van de Domoweg wilde de man met een haakse bocht naar links om de Beilerstroom over te steken. Dit lukt niet. De auto raakte zwaar beschadigd, de man hield een nat pak aan de actie over. (05-163326)

Rijden zonder rijbewijs
ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen uit Assen aangetroffen die zonder rijbewijs met de auto van zijn moeder reed. De jongen reed over de Mahatma Gandiweg en verloor de macht over het stuur. Daarna raakte hij een vluchtheuvel en klapte zon 25 meter verder tegen een boom. Het resultaat een auto die total loss is. De jongen had verder geen letsel. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-163546)

Botsing tussen brommer en fietser
MEPPEL Een 67-jarige man uit Ledeacker is zaterdagmorgen gewond geraakt na een aanrijding. De man fietste samen met zijn vrouw over het fietspad van Meppel richting Havelte langs de Steenwijkerstraatweg. In de bocht kwam een 54-jarige man uit Steenwijk hen tegemoet. Uitwijken was niet meer mogelijk. De fietser is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht met een flinke hoofdwond. (05-163275)

Bekeuring voor verlaten plaats van ongeval
RUINEN In de nacht van zaterdag op zondag werd door een getuige aan de politie gemeld dat een auto over de kop was gevlogen. Tegen halfvier werd het voorval gezien op de Ruinerdijk. De getuige trof niemand meer in de auto aan. De brandweer heeft in de omgeving van de auto gezocht, maar ook niemand meer aangetroffen. De 31-jarige bestuurder uit Ruinen is door de politie achterhaald. Hij heeft zich laten behandelen in het ziekenhuis. (06-163532)

Dana Kragten van zondagmorgen 08.00 uur tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 06-52554218

Bert Peters verzorgt de voorlichting vanaf maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 06-53238059