Gemeente Tilburg

SE05276

Datum
24 juli 2005

Eerste weekend Tilburgse Kermis

succesvol verlopen!

Kwart miljoen bezoekers verwacht tijdens openingsweekend De kop is eraf, de kermis is begonnen. Een zeer succesvol openingsweekend van de Tilburgse Kermis. Naar verwachting bezoeken dit weekend een kwart miljoen bezoekers de 436 ste editie van de Tilburgse Kermis, met op vrijdag zoŽn 50.000 bezoekers en op zaterdag 110.000. Wethouder Hans Janssen: ŽEen mix van topvermaak, perfect kermisweer en sfeervolle activiteiten zorgden voor een geslaagd openingsweekend.Ž

50.000 bezoekers tijdens openingsavond
De Tilburgse Kermis ging vrijdagavond met een goede drukte van start. Liane van Dijk, 7-voudig wereldkampioen line-dance en haar Peewee Dynamic Dancefriends zorgden voor een goede opwarmer en trok veel publiek richting het Koningsplein. Om 19.30 uur gaven burgemeester Vreeman en kermiswethouder Janssen het startsein tot 'draaien maar'. Met veel geknal, confetti en serpentines werd het optreden van ŽRobbie WilliamsŽ ingeluid en kon de kermis dan ook echt van start gaan.

Kermisprijs 2004
Voorafgaand aan de opening had het gemeentebestuur van Tilburg uit handen van voorzitter N. de Boer van de Nederlandse Kermisbond de 'Kermisprijs 2004' ontvangen. Kermiswethouder Janssen: "Dit is een erkenning om ontzettend trots op te zijn. Ik weet dat de kermisbond zeer streng is in het toepassen van haar beoordelingscriteria. Daarom is dit zeker een groot compliment voor al diegenen die zich voor het evenement inzetten. De kermisexploitanten, alle mensen die betrokken zijn bij de organisatie, alle Tilburgse ondernemers die werk maken van de extra sfeer op de vele terrassen. Samen maken we dat bijzondere evenement, samen krijgen we daar landelijke waardering voor."

Idee seniorendag
Wethouder Janssen heeft vrijdagavond het idee gelanceerd om de tweede kermisvrijdag te bombarderen tot seniorendag. Een proef op de kermis van Berkel-Enschot is in juni zeer geslaagd. Vandaar de gedachte om vanaf 2006 ook voor de Tilburgse kermis dit te doen, compleet met een concert van het Tilburgs Seniorenorkest in de vernieuwe Muzentuin.

Roze Maandag jubileert
De 15e Roze Maandag belooft een groot feest te worden, met aan het begin van de middag een spetterend optreden van Glennis Grace op de Paleistrappen van het Willemsplein. Aan alle kermisbetrokkenen is gevraagd de stad roze te kleuren, als extra onderstreping van dit integratiefeest. Op allerlei plaatsen in de stad vinden evenementen plaats. De stad is voorbereid op de vertrouwde invasie van belangstellenden vanuit de gehele Benelux.

Dagelijkse persbriefing
Ook morgen, maandag 25 juli, vindt er een dagelijkse persbriefing plaats om 16:30 uur. Deze keer in het Paleis Raadhuis, ingang via het Willemsplein. De persbriefing staat in het teken van de Roze Maandag. Wilbert van Herwijnen, voorzitter Stichting Roze Maandag, is hierbij aanwezig.

Voor de pers:

Charlotte Maasen, afdeling communicatie, telefoon 013 542 98 70

Charlotte Driessen, afdeling communicatie, telefoon 013 542 91 82 Monique van der Blom, woordvoering wethouder Janssen 013 542 98 70

---- --