Politie Zuid-Holland-Zuid

24/7 Hoeksche Waard

24-07-2005 - persberichten district III

WAARSCHUWING
HOEKSCHE WAARD - De politie waarschuwt mensen niet op telefoontje van engels sprekende personen in te gaan die zeggen dat u als bewoner een hoofdprijs of geldprijs heeft gewonnen. De engels sprekende personen delen de mensen telefonisch mede dat ze hebben gewonnen in een loterij die de ene keer is gevestigd in Dubai en de andere keer op een eilandje in de Indische Oceaan. Om aanspraak te maken op de prijs moet men het cijfer 9 op de telefoon intoetsen. De politie waarschuwt mensen dit niet te doen! Vermoedelijk wordt bij het indrukken van het cijfer 9 iets geactiveerd waardoor de telefoonlijn open komt te staan en mensen worden opgezadeld met torenhoge telefoonrekeningen. Inmiddels hebben diverse inwoners van de Hoeksche Waard een dergelijk telefoontje gekregen. Voor zover bekend is nog niemand gedupeerd door de valstrik. Mensen die een telefoontje hebben gekregen of ongerust zijn, kunnen contact opnemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

ONGEVAL
HEINENOORD Op de kruising van de N217 met de Reedijk heeft in de nacht van zaterdag 23 juli een kopstaartaanrijding plaatsgevonden. Een 33-jarige vrouw uit Maasdam reed op de kruising af maar viel daarbij vermoedelijk in slaap door vermoeidheid en drankgebruik. Daardoor botste ze bovenop een voorgaande auto waarin een 20-jarige vrouw uit Puttershoek zat. Beide autos hadden schade. De 20-jarige vrouw had last van nekklachten en zou op eigen gelegenheid naar de dokterspost gaan. De veroorzaakster van het ongeval, de 33-jarige bleek gedronken te hebben; ze blies een alert na een blaastest. (275 ugl). De vrouw kreeg een uur rijontzegging. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BROMFIETSER MET DRANK OP
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft in de nacht van zaterdag 23 juli een bromfietser gesnapt met teveel drank op. De 40-jarige man reed op zijn bromfiets op de Kwakscheweg. De politie voerde een controle uit en constateerde alcohollucht en bloeddoorlopen ogen bij de man. Na een blaastest bleek de man teveel te hebben gedronken (545 ugl). Hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

CARAVAN SCHIET LOS; FIETSERS GEWOND
NUMANSDORP Op de Schuringsedijk is op vrijdagavond 22 juli omstreeks 17.20 uur een caravan losgeschoten van een rijdende auto en de caravan heeft vervolgens twee fietsers geschept. De caravan was onjuist bevestigd aan de auto. De twee fietsers, een vrouw van 40 jaar uit Spijkenisse en haar 11-jarige zoon, werden door de caravan geraakt. Beiden werden naar het ziekenhuis vervoerd. De moeder bleek in het ziekenhuis een gecompliceerde beenbreuk te hebben en een schouder fractuur. De zoon had een zware hersenschudding. De caravan reed na de twee fietsers te hebben geschept, door de omheining van een wei en kwam onderaan de dijk tot stilstand. De fietsen en de caravan raakten zwaar beschadigd. De 44-jarige automobilist - en tevens eigenaar van de caravan - wordt nader gehoord.

RIJBEWIJS KWIJT
HEINENOORD De politie heeft in de nacht van zondag 24 juli het rijbewijs van een 24-jarige man uit Oud-Beijerland ingevorderd. De politie voerde een routinecontrole uit op de N217. De man rook naar alcohol en moest een blaastest doen. Daaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies een Fail(580 ugl). Hij kreeg een rijverbod van 6 uur.