Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (24/07)

TILBURG, 24 juli 2005

Politie pikt beledigingen niet

TILBURG: Horecapersoneel riep op zaterdag 23 juli om 01.30 uur assistentie van de politie voor een lastige klant. De verdachte moest de zaak verlaten wegens wangedrag, maar deed dat niet. Toen de agenten de 34-jarige Tilburger vroegen om het terras te verlaten, begon hij de agenten uit te schelden. De man is opgepakt en mag zich maandag 25 juli al bij de rechter verantwoorden in een snelrechtprocedure. Ook een collega van de verdachte, die zich in het conflict mengde en de dienstdoende agenten beledigde, komt maandagochtend al voor de rechter. Dit betreft een 19-jarige inwoner van Tilburg.

Rond 03.30 uur was het opnieuw raakt. Een man, die zat te eten in een shoarmazaak aan de Heuvel, vond het nodig om surveillerende agenten te beledigingen. Dat gebeurde zonder enige aanleiding. De dronken verdachte kreeg in eerste instantie nog de kans om zijn excuus te maken. Dat weigerde hij, waarna hij is aangehouden. Het gaat om een 19-jarige Tilburger, die maandag 25 juli een snelrechtprocedure mag ondergaan.
Zijn 21-jarige vriend (afkomstig uit Tilburg) vond het nodig om politieagenten te belemmeren tijdens de aanhouding. De man trok de agenten aan hun kleding, waarna hij tot twee keer toe de opdracht kreeg om weg te gaan. De verdachte gaf hieraan geen gehoor en is vervolgens ook aangehouden.

Op zondag 24 juli werd een surveillerende agent op het Piusplein zomaar uitgescholden voor "teringlijer". Toen de agent de 41-jarige Tilburger arresteerde vanwege belediging, begonnnen zijn vrienden zich met de aanhouding te bemoeien. De verdachte probeerde in het tumult te ontsnappen maar dat lukte hem niet. De vriendin van de man sprong bij de agent in de nek en probeerde de verdachte los te krijgen. Hierop is eveneens de vrouw, een 37-jarige Tilburgse, aangehouden.

Agenten assisteren NS-conducteurs

OISTERWIJK: Op vrijdagavond 22 juli schoot de politie twee NS-conducteurs te hulp. Zij hadden om 21.30 uur een jongeman opgepakt op het Stationsplein die problemen maakte. De verdachte had zich schuldig gemaakt aan zwart rijden en weigerde zich te legitimeren. Voor allebei de strafbare feiten maakte de politie proces-verbaal op tegen de 17-jarige inwoner van Oisterwijk.

Gestolen vrachtauto terug gevonden

TILBURG: Vrijdagmiddag 22 juli vond de rechtmatige eigenaar zijn gestolen vrachtauto terug. Op basis van een tip van een van zijn klanten wist de man de truck te achterhalen in de Fabriekstraat, Goirle. Het was de klant opgevallen dat de vrachtauto (met daarop de bewuste firmanaam) al een paar dagen op die locatie geparkeerd stond. Het bleek dat de gehele inrichting uit de cabine was gehaald en de brandstoftank, gevuld met 600 liter diesel, was eveneens leeggehaald.

Aan de Dongensekanaaldijk vonden politieagenten op zondagochtend 24 juli rond 06.45 uur een onbeheerde personenauto. Er waren geen inzittenden te bekennen en bij onderzoek bleek het voertuig van diefstal afkomstig te zijn. De auto was in de loop van de nacht gestolen vanuit de Neptunusstraat en de rechtmatige eigenaar had zijn auto nog niet eens gemist. De politie informeerde hem over de diefstal en kon hem meteen zijn auto weer terug geven.

Politie arresteert dronken doorrijder

TILBURG: Op zaterdag 23 juli ontstond rond 01.30 uur een aanrijding in de Sumatrastraat Kerkstraat. Daar was een onbekende achterop een geparkeerde auto gebotst. De veroorzaker was na het ongeval doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Getuigen hadden echter het kenteken van de doorrijder genoteerd. Aan de hand van dit kenteken wisten de agenten de kentekenhouder op zijn huisadres te achterhalen. Daar werd ook zijn auto met verse sporen van een aanrijding aangetroffen. Er was duidelijk sprake van alcoholgebruik, waarna de 48-jarige Tilburger werd gearresteerd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en doorrijding na aanrijding.

Diefstal kermismateriaal

OISTERWIJK: Een kermisexploitant deed aangifte van diefstal. Hij heeft op de Oisterwijkse kermis gestaan en tussen 21 juli en 22 juli zijn er diverse goederen uit zijn oplegger gestolen. De truck stond ten tijde van de diefstal geparkeerd aan de Belgiëstraat in Oisterwijk. De man mist twee bruine attractiekarretjes in de vorm van een ton, een compressor en de geluidsinstallatie. Verder ontbreken er drie poppen (gewicht circa 70 kg per stuk). Het gaat om een groot groen monster, een rode duivel en een dinosaurusvogel. Het moge duidelijk zijn dat de gedupeerde een spookhuis exploiteert. Omdat het om een bijzondere buit gaat hoopt de politie dat mensen reageren. Dat kan op telefoonnummer 0900-8844.

Arrestatie na huiselijk geweld

TILBURG: De politie arresteerde op zondag 24 juli om 01.00 uur een 46-jarige inwoner van Tilburg. De man had kort tevoren zijn ex-vriendin bedreigd met een keukenmes. De vrouw lag te slapen in haar woning, toen zij plots wakker werd en haar ex met een mes in zijn handen zag staan. Ze kon de badkamer invluchten en de politie waarschuwen. De politie arresteerde de man, die vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen verkeerde. Hij is ingesloten. Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging ('stalking'). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.
Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Auteur: Jeroen Steenmeijer