Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (24/07)

OOSTERHOUT NB, 24 juli 2005

Hennepkwekerij leidt tot brand

WASPIK: Op zaterdagavond 23 juli ontstond er rond 23.45 uut brand in een woning aan de Industrieweg. Na de bluswerkzaamheden werd in de kelder een hennepkwekerij aangetroffen met naar schatting 300 á 400 jonge plantjes. Vermoedelijk was de onveilige installatie van elektriciteit de oorzaak van de brand. Het bord met de benodigde trafo's was namelijk helemaal gesmolten/verbrand. De bewoonster van het pand, een 30-jarige vrouw, was licht gewond geraakt aan haar hoofd en behoorlijk in paniek. Zij is kort verhoord en daarna naar het ziekenhuis gegaan voor medische behandeling. Een medewerker van Essent constateerde dat er illegaal onder de meter stroom werd afgetapt. Omdat men de stroom niet op een normale manier af kon sluiten, werd buiten bij de voordeur een gat gegraven en werd de stroom en het gas volledig afgesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Agenten nemen rijbewijs in van roekeloze automobilist

OOSTERHOUT: Op zaterdag 23 juli om 16.15 uur werd een 54-jarige inwoonster uit Antwerpen op de kruising van de Heuvel en de Slotlaan te Oosterhout aangereden door een personenauto bestuurd door een 25-jarige inwoner uit Oosterhout. Uit onderzoek is gebleken dat de bestuurder vermoedelijk veel te snel heeft gereden en aan het stunten is geweest. Daarbij raakte hij met de rechter spiegel van zijn auto het slachtoffer, dat langs de kant van de weg stond. Omstanders spraken schande over het roekloze rijgedrag van de man, Het slachtoffer raakte licht gewond aan arm en been. Het rijbewijs van de autobestuurder werd door de politie direct ingevorderd. De man is aangehouden en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Nadat hij een verklaring had afgelegd is hij in vrijheid gesteld. Hij mocht zonder rijbewijs naar huis.

Van de wal in de sloot

WERKENDAM: Vrijdagmiddag 22 juli besloot een visser uit Sliedrecht op de Omloop te Werkendam zo dicht mogelijk met zijn auto bij het viswater te komen. Daarbij gleed de auto half het water in. Met de hulp van een tractor is de auto uit het water getrokken. De schade bleek mee te vallen.

Onbekende automobilist rijdt spoorboom kapot

RIJEN: Op zaterdagochtend 23 juli is op de spoorwegovergang aan de Oosterhoutseweg te Rijen, door een onbekende bestuurder tegen een slagboom gereden. Een getuige meldde de politie dat de dader in een witte bestelwagen reed met daarop bedrijfsreclame van (vermoedelijk) een glashandel. Om 10.15 uur raakte de bestuurder de half geopende/gesloten slagboom, waardoor een deel van de slagboom afbrak. De bestuurder is nadat hij met de bovenzijde tegen de slagboom was gereden zonder te stoppen doorgereden. De politie is op zoek naar hem.

Tumult op camping

OOSTERHOUT: Op zondag 24 juli 2005 werd er door een 43-jarige vrouw uit Roosendaal aangifte gedaan tegen een 24-jarige inwoner uit Barendrecht. Tijdens een woordenwisseling en een daarop volgende handgemeen werd aangeefster door deze verdachte tegen de grond gewerkt en mishandeld. Dat zou gebeurd zijn op zondag 24 juli rond 03.00 uur, op een camping aan de Vijfeikenweg. Vervolgens werd de 50-jarige vriend van aangeefster door de verdachte met een kopstoot tegen de grond gewerkt. Op aanwijzing van de beide slachtoffers arresteerde de politie de verdachte.
Kort nadat de politie de beide slachtoffers (na behandeling van hun verwondingen) weer bij hun vakantieverblijf afzette deed zich een nieuw incident voor. De 51-jarige vader van de aangehouden verdachte vroeg waarom de slachtoffers aangifte hadden gedaan tegen zijn zoon. Daarbij sloeg hij vrouwelijke slachtoffer met zijn rechtervuist tegen haar gezicht. Hierop is ook deze verdachte direct aangehouden. In overleg met Justitie werd besloten hem na het betalen van een boete van 150,- in vrijheid te stellen.

Politie onderzoekt inbraken

KAATSHEUVEL: Vrijdag 22 juli is er op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Antoniusstraat. De dader forceerde een slaapkamerraam om binnen te komen. Het is nog niet bekend of er daadwerkelijk goederen zijn weggenomen.

WAALWIJK: Diezelfde dag is er ook aan Eikenlaan te waalwijk ingebroken. Na forcering van een raampje is zijn uit de woning o.a. sieraden weggenomen

OOSTERHOUT: Tussen zaterdag 23 juli 2005 te 04.00 en 09.00 uur werd er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Rulstraat. De gokautomaat is daarbij opengemaakt. Achter de bar heeft men het kleine losse wisselgeld uit de lade weggenomen. Verder verdween er een telefoon, een fototoestel en een computer.

OOSTERHOUT: In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 juli 2005 werd bij een bedrijf aan de Abdis van Thornstraat ingebroken. De voordeur van pand werd op grove wijze geforceerd, waarna een kluis werd weggenomen.

De politie nam in alle gevallen een aangifte op en liet de technische recherche een sporenonderzoek instellen.

Mobiele telefoon onder bedreiging van mes afgepakt

OOSTERHOUT: Op zaterdag 23 juli 2005 deed een 21-jarige inwoner uit Oosterhout aangifte van beroving. Hij werd rond 03.00 uur / 03.30 uur op de Albert Schweitzerlaan aangesproken door een onbekende jongen tussen de 18 en 20 jaar en een onbekend gebleven meisje. Deze jongen had een mes in zijn hand en dwong het slachtoffer zijn mobile telefoon af te geven. Daarna vluchtte het slachtoffer en informeerde hij de politie.
Even tevoren deed vond een soortgelijk delict plaat op de Leijsenhoek. Daar werd een 19-jarige jongen door een nog onbekende persoon. Het slachtoffer werd om nog onduidelijke redenen door een onbekende bedreigd met een mes. De politie onderzoekt of er mogelijk een verband is tussen beide zaken.

Beschonken fietser komt ten val

RAAMSDONKSVEER: Op vrijdag 22 juli 2005 reed een 26-jarige fietser uit Raamsdonksveer de Keizersdijk op. Hij kwam vanaf de Bergsebrug en reed vrij hard. De man had het een en ander van alcohol genuttigd. Vermoedelijk vloog hij door zijn beschonken toestand uit de bocht. Hij reed tegen een hek aan, waardoor hij gewond raakte. De man werd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De toestand van het slachtoffer is nog onbekend, maar hij was behoorlijk gewond aan gezicht en mond (tanden).

Vernielingen aan autos in Sleeuwijk

SLEEUWIJK: Op zondag 24 juli 2005 kreeg de politie diverse meldingen binnen over vernielingen aan auto's in Sleeuwijk. Tot op heden heeft de politie aangiften van vijf gedupeerden ontvangen, waaruit blijkt dat er minimaal 14 autobanden zijn lek gestoken. Dat gebeurde o.a. aan het Munnikenland en de Peppeldreef. Agenten deelden ter plaatse aangifte uit en verzoekt slachtoffers om in ieder geval aangifte te doen. Getuigen die iets over deze vernielingen kunnen vertellen, worden verzocht om contact op te nemen met de politie van het team Altena, telefoon 0900-8844.

Auteur: Jeroen Steenmeijer