Politie Zeeland


---


W-5031-2005 Aanrijding in Middelburg

Zaterdagmiddag rond 14.25 uur vond er op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg een kop-staart aanrijding plaats tussen een autobus en een personenauto.
De 56-jarige bestuurder van de autobus uit Middelburg reed over de Nieuwe Vlissingseweg komende uit de richting van Vlissingen.
Toen de bus, ter hoogte van de afslag Stromenweg, op de baan voor linksafslaand verkeer ging rijden werd hij aan rechts ingehaald door de 31-jarige bestuurder van de personenauto uit Oost-Souburg.
Vervolgens reed de automobilist, voor de bus, ook de rijstrook voor linksafslaand verkeer op.
Toen hij remde voor het verkeerslicht kon de bestuurder van de autobus niet meer op tijd tot stilstand komen. Er was alleen materiële schade.


Z-5032-2005 Vernielingen aan pand in Terneuzen

Tussen vrijdagnacht (vrijdag op zaterdag) 02.30 uur en zaterdagmiddag 14.00 uur zijn er vernielingen gepleegd aan een pand aan de Mr. F.J. Haarmanweg in Terneuzen.
Drie ruiten van het pand zijn beschadigd; een ruit is vernield. Het totale schadebedrag is nog onbekend.


W-5033-2005 Aanrijding in Middelburg

Zaterdagmiddag rond 15.00 uur vond er op de kruising Stationsstraat, Blauwedijk in Middelburg een aanrijding plaats tussen een bestelauto en een fiets.
De 46-jarige automobilist uit de gemeente Veere reed over de Stationsbrug komende uit de richting van de Kanaalweg en gaande in de richting van de Stationsstraat.
Op vermelde kruising wilde de automobilist linksaf de Blauwedijk oprijden. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de hem op dezelfde weg tegemoet komende
54-jarige fietser uit Middelburg.
De fietser hield aan de aanrijding een gebroken neus over.


W-5034-2005 Drugs, Middelburg

Zaterdagmiddag rond 17.15 uur zijn een 28-jarige man uit Vlissingen en een 32-jarige man uit Oost-Souburg aan de Hof van Tange in Middelburg aangehouden.
De twee hadden samen zes XTC-pillen en wiet in hun bezit (De 32-jarige man was de eigenaar van de pillen; de 28-jarige man hield ze bij zich). Ze kregen gezamenlijk een bekeuring van 360 euro.
Ook een 24-jarige man uit Heinkenszand was op het feest aan de Hof van Tange in Middelburg in het bezit van een XTC-pil.
Hij kreeg een bekeuring en 60 euro.


W-5035-2005 Rijden onder invloed

Zaterdagavond rond 21.55 uur is een 27-jarige automobilist uit Zundert (NB) aan de Schuitvlotstraat in Grijpskerke gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 1,6 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 3 uur.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.