Politie Zeeland


---


O-5026-2005 Eenzijdig ongeval, Waarde

Zondagochtend rond 09.20 uur vond er op de Rijksweg A58 bij Waarde een eenzijdig ongeval plaats.
Een 29-jarige automobiliste uit Bocholtz (LB) reed over de A58 komende uit de richting van Bergen op Zoom.
Toen ze, bij het inhalen, een stuurcorrectie maakte reed ze de middenberm in en botste tegen de vangrail.
De auto raakte zwaar beschadigd. Ook de vangrail raakte over een lengte van ongeveer 50 meter beschadigd. De vrouw bleef ongedeerd.


O-5027-2005 Proces-verbaal voor doodschieten meerkoet

Zaterdagochtend rond 11.55 uur kreeg een 20-jarige man uit de gemeente Tholen aan de Westelijke Kanaalweg in Rilland een proces-verbaal voor het doodschieten van een meerkoet.
De man was samen met een paar andere mannen aan het vissen in het Spuikanaal.
Tijdens het vissen zwom een paar keer een meerkoet over de vislijn van de
20-jarige man. Hierop pakte hij zijn katapult en schoot op de meerkoet. De meerkoet, die niet direct dood was, heeft nog een tijd piepend in het water gelegen.
De man kreeg een proces-verbaal voor het doden van de meerkoet en voor het iin bezit hebben van de katapult.


W-5028-2005 Vernieling personenauto's, Domburg

In de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 02.00 uur en 02.15 uur zijn er vernielingen gepleegd aan vier personenauto's die geparkeerd stonden bij een garagebedrijf in Domburg.
Bij vier auto's is de linker buitenspiegel vernield. Een van de auto's is in het linkerportier en linker spatscherm gedeukt, een van de auto's heeft een kras op de motorkap.
Het totale schadebedrag is nog onbekend.


Z-5029-2005 Aanrijding in Terneuzen

Zaterdagmiddag rond 12.55 uur vond er op de kruising Mr. F.J. Haarmanweg, N61 in Terneuzen een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 18-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen reed over de Mr. F.J. Haarmanweg komende uit noordelijke richting.
Op vermelde kruising verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 37-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen. De 37-jarige man kwam vanaf de brug Sluiskil en wilde linksaf de Mr. F.J. Haarmanweg oprijden.
Er was alleen materiële schade.


O-5030-2005 Aanrijding in Oosterland

Zaterdagmiddag rond 14.00 uur vond er op de N59 bij Oosterland een aanrijding plaats tussen een tractor en een personenauto.
De 18-jarige bestuurder van de tractor uit de gemeente Schouwen-Duiveland stond te wachten op de noordelijke parallelweg van de N59 om over te steken naar de Oud Heiligeweg.
Toen hij dacht dat de weg vrij was stak hij over. Hierbij zag hij de voor hem van links komende 75-jarige automobilist uit Etten-Leur over het hoofd.
Er was alleen materiële schade.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.