Politie Midden- en West Brabant

Politie zoekt tevergeefs naar inbrekers

OOSTERHOUT NB, 24 juli 2005

Politie zoekt tevergeefs naar inbrekers

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagmiddag 25 juli vergeefs jacht gemaakt op twee inbrekers die op heterdaad waren betrapt. Het begon met een inbraak op de Nijverheidsweg. Daar trad het inbraakalarm rond 14.40 uur in werking. De sleutelhouder arriveerde al na twee minuten en overliep daarbij twee inbrekers. Het duo bedreigde de sleutelhouder met een bijl en sloegen op de vlucht in een zwarte BMW met Belgische kentekenplaten.

Op de Lage Molenpolderweg veroorzaakten de daders een aanrijding met een bestelauto. De bestuurder van de bestelauto had de indruk dat de twee mannen zijn auto wilden afnemen en ging er om die reden vandoor. Bij de aanrijding met de bestelauto botste het vluchtende tweetal ook nog eens tegen een lantaarnpaal. Daarbij raakte hun auto dermate beschadigd, dat ze te voet verder moesten.

Bij een woning op de Poolsedreef probeerden ze nog een fiets te bemachtigen, maar ook dat mislukte. Een aantal getuigen spreekt over het feit dat de daders mogelijk in het bezit waren van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

De mannen verdwenen uiteindelijk is een bosperceel bij de Vrachelseheide. De politie zette vervolgens met 14 agenten de omgeving van dit bosgebeid af. Door het bladerendek van de bomen was het niet mogelijk om de situatie vanuit de lucht waar te nemen. Vanwege de vele wandelaars in het bosgebied kon de politie ook geen honden in zetten. Dit zou teveel gevaar opleveren voor de wandelaars en bovendien zou, vanwege de aanwezige wandelaars, een eventueel achtergebleven reukspoor niet meer op te pakken zijn door de politiehonden. Wel zijn de hakbijl, kledingstukken en een gestolen laptop in het bosgebied terug gevonden. Deze aangetroffen goederen zijn door de politie in beslag genomen.
Aan de hand van deze spullen en aan de hand van een sporenonderzoek in en rond de vluchtauto hoopt de politie nieuwe aanknopingspunten te vinden. In de vluchtauto vond de politie de buit van de inbraak terug. Het ging om computerapparatuur en gereedschap. De rechtmatige eigenaar heeft zijn spullen inmiddels dus weer terug.
Vooralsnog heeft de zoekactie niet tot de arrestatie van de daders geleid. Momenteel worden alle betrokkenen door de politie verhoord.

Auteur: Jeroen Steenmeijer