Ingezonden persbericht

DB5 Events lanceert eerste Urban Outdoor Event in "Downtown" Amsterdam

Verschillende subgenres komen samen op eigen urban festival in Amsterdam

AMSTERDAM, 20050504 -- Onder de naam Downtown zal dit festival op zondag 24 juli plaatsvinden. De locatie van het evenement in Amsterdam is de kop van het Java eiland; eerder vonden hier ook al het Drum Rhythm festival en het concert van Kane plaats. Een locatie die daadwerkelijk 'downtown' gelegen is en de sfeer van de stad ademt!

Dat het zogenaamde Urban vandaag de dag een volwaardige stijl is, staat als een paal boven water.

Als je kijkt naar het aantal urban tracks in de hitlijsten, zou je het zelfs de hedendaagse pop kunnen noemen.

Een logische ontwikkeling is dan ook het ontstaan van een festival waarbij alles draait om dit muziekgenre en de bijbehorende lifestyle. Deze zomer is het dan eindelijk zover; het eerste Urban Outdoor festival
van Nederland

De in 2004 opgerichte- en urban georiënteerde organisatie DB5 is initiatiefnemer van het festival en organiseerde onder andere recentelijk ook het concert van de Amerikaanse rapper Ludacris. DB5 is een samenwerkingsverband van 2 reeds gevestigde partijen die zich al jaren bezig houden met het vaak nog ondergewaardeerde genre.

Downtown zal het eerste festival zijn dat echt alleen gebaseerd is op de inmiddels volwassen muziekstroming / lifestyle welke tegenwoordig dus ook wel 'urban' genoemd wordt. Waar er de laatste jaren al wel wat aandacht was voor deze scène op de festivals, eindigde de muziekstijl toch vaak in een extra zijtentje of op een mini-stage; Met de komst van Downtown is die tijd voorbij!

Het evenement zal een muzikale samensmelting zijn van een drietal hoofd activiteiten;

1. Dansen kan men in 3 overdekte area's
2. Shows kunnen bekeken en beluisterd worden bij de main
stage
3. Chillen, eten en netwerken kan men op het Central Park
loungeveld

Kortom; de perfecte mix voor deze zonnige zondag in juli...

Ook is het zo dat er op Downtown aandacht zal zijn voor veel verschillende subgenres uit het urban segment.
Urban is namelijk een mengeling van vele muziekstromingen zoals Hiphop, R&B, Dancehall maar ook U.K., 2 step / Garage, oldschool swingbeat en disco tot aan Latin beïnvloede subgenres. Eigenlijk allemaal stijlen met roots in de zwarte muziek maar welke vandaag de dag toegankelijk zijn voor een breed gekleurd publiek en dat zich uitermate goed kan spiegelen aan de gemixte samenstelling van Nederlanders.

Het is dan ook zo dat urban, in vergelijking tot andere muziekstromingen, een stijl is waar liefhebbers met de meest uiteenlopende achtergronden zich samen in kunnen vinden. Eigenlijk is het iets vanzelfsprekends; de lekkere muziek is de drive en op de dansvloer doen zaken als ras, geloof of kleur er niet toe.

Zoals we eerder schreven is Urban nu bijna de hedendaagse pop te noemen. Nu gaat dit ook wel echt op maar veelal geldt dit voor de commerciële uitschieters. Dit terwijl er zoveel lekkere urban muziek is waar tot nog toe in de bredere media weinig tot geen aandacht voor was. Op Downtown staan artiesten geprogrammeerd van old school tot vandaag, van nationaal tot internationaal, van commercieel tot underground.

Het festival zal plaatsvinden vanaf 14.00 u. 's middags, zal duren tot middernacht en biedt plaats aan maximaal 10.000 bezoekers.

Op het gebied van artiesten die de revue zullen passeren moet men denken aan toppers uit binnen- en buitenland; er komen natuurlijk gevestigde sterren voorbij maar er is ook ruimte voor nieuw talent.

Tevens staat er een gevarieerde line-up qua dj's gepland. Van dj's die muziek van vandaag brengen tot oldschool helden uit het buitenland die goed zullen zijn voor een stukje hiphop nostalgie maar daarnaast ook zorgen voor een gegarandeerd feest en de jongere generatie veel over de roots van 'hun' urban kunnen leren. Kortom; alles komt aan bod!

Tot slot is het vermelden waard dat de organisatie een grote waarde hecht aan het laagdrempelig houden van het festival qua kaartprijs. Waar bestaande festivals vrij prijzig kunnen zijn wordt de entreeprijs voor Downtown relatief laag gehouden. De kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketbox (alle Free Recordshops, Primera's etc.)

Meer informatie over onder andere de exacte line-up en dergelijke zal stapsgewijs volgen naarmate het festival nadert en tevens zullen alle nieuwtjes over het festival binnenkort vermeld worden op de website DowntownFestival.nl


Contactpersoon: Jerry Leembruggen
T/ 075-6319084
M/ 06-24523496
E/ info@db5.nl