Ingezonden persbericht

zaterdag 2 juli 2005

55ste editie Ome Joop's Tour

Ooit begonnen als een evenement voor de Arnhemse jeugd in 1950, is nu uitgegroeid tot een 10 daagse fietsvakantie voor jongens en meisje van 10 tot en met 13 jaar. Het was het initiatief van Joop Legerstee om op de Ronde Weide van het Park Sonsbeek activiteiten te organiseren en vandaag de dag fietsen er 180 kids als echte Tour de France door een groot gedeelte van Nederland.
Dit jaar wordt er dagelijks soms wel 50 kilometer op de fiets afgelegd om te overnachten in een boerderij of in sporthal. Geen snelheids wedstrijd, maar samen fietsen en leuke dingen beleven onderweg in een route die start op 25 juli in Arnhem dan naar Kampen, Harderwijk, Almere, Turnhout (België), Kaatsheuvel Wanroij, Groesbeek en de finish is dan op 3 augustus in de Rijnhal in Arnhem. Van Almere naar het Belgische Turnhout gaan de deelnemers met speciaal beschikbaar gestelde bussen.

Op zondagmiddag 24 juli is er in samenwerking met Park Open een Klaar voor de Startfeestje op de Ronde Weide in Arnhem. In iedere etappeplaats wordt Ome Joop's Tour door de burgemeester of wethouder van die gemeente ontvangen. In Wanroij heeft de lokale bevolking zelfs een heel feest georganiseerd voor de jubilerende Ome Joop's Tour.

De 55ste editie van Ome Joop's Tour wordt feestelijk met een knipoog naar het verleden. Zo wordt er net als vroeger een tweetal nachten doorgebracht op de boerderij. Er worden oud-Hollandse spelen georganiseerd, maar er is ook groot feest als de hele Ome Joop's Tour feestelijk wordt ontvangen om een dagje in de Efteling door te brengen.

Ome Joop's Tour is van 24 juli tot met 3 augustus en meer informatie kunt lezen op de website www.omejoopstour.nl

Note voor de redactie en