Politie Flevoland

Grote alcoholcontrole op water

water van Almere en omgeving 24-07-2005 - Politie Flevoland heeft zaterdagmiddag op de randmeren tussen het Almeerderstrand en Nijkerk een grote alcoholcontrole gehouden onder watersporters.

Alcohol

Tijdens de actie met de regiokorpsen Gooi en Vechtstreek en Utrecht, het KLPD en Rijkswaterstaat zijn 52 vaartuigen gecontroleerd. Bij 18 schippers werd het gebruik van alcohol vastgesteld. Niet één van hen overschreed de toegestane grens van 0,8 promille.

Veiligheid

In totaal zijn 17 bekeuringen uitgeschreven voor ondermeer het niet bezitten van het juiste vaarbewijs of registratiebewijs, niet aanwezig hebben van een dodenmansknop of overschrijden van de toegestane snelheid.
Politie Flevoland staat ook voor de veiligheid op het water. Er zijn nog altijd watersporters die onvoorbereid het water op gaan en niet op de hoogte zijn van het actuele weerbericht. Ook in technisch opzicht mankeert er nog wel eens wat aan vaartuigen. De komende tijd controleert de politie samen met andere regiokorpsen, Rijkswaterstaat of de brandweer, vaartuigen ook op de technische staat van gas en brandstofsystemen.