Gemeente Assen


Maandag eerste fase werkzaamheden Assen-Noord afgerond

ASSEN, 21 juli 2005

Vanaf maandagmiddag 25 juli kan het autoverkeer bij Assen-Noord weer de A28 op via de oprit richting Groningen en de A28 verlaten uit de richting Hoogeveen. Dat betekent vanaf maandag een vermindering van de overlast bij Assen-Noord. Om de werkzaamheden zorgvuldig te kunnen afronden worden de op- en afrit pas na het weekend opengesteld.

Met de openstelling van de op- en afrit is een eerste fase van de werkzaamheden afgerond. De werkzaamheden en de ingestelde omleidingen hebben tot dusver niet tot wezenlijke problemen in de vorm van opstoppingen geleid. In het algemeen heeft het verkeer goed zijn weg kunnen vinden.

Na 12 augustus gaan de oprit naar de A28 in de richting Hoogeveen en de afrit uit de richting Groningen ook weer open. Datzelfde geldt dan ook voor het noordelijke deel van het wegvak Peelo. Het doorgaande verkeer van en naar Vries kan dan weer via Assen-Noord de stad binnenkomen of verlaten.

Van 15 augustus tot 9 september zal het kruispunt Aziëweg-Peelo zijn afgesloten, waarbij het verkeer wordt omgeleid via bedrijventerrein Messchenveld. Van 12 september tot 9 oktober is wegvak Peelo afgesloten tussen de brug over het Noord-Willemskanaal en het kruispunt Aziëweg-Peelo. Ook dan wordt het verkeer via bedrijventerrein Messchenveld omgeleid.

Na 9 oktober zijn alle fasen van de werkzaamheden, die bijdragen aan een beter bereikbare stad, afgerond.