1e persbericht van maandag 25 juli 2005

Eindhoven 25-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten van overval op vrouw gepakt

De politie heeft donderdag twee mannen uit Breda aangehouden die betrokken zijn geweest bij een overval op een woning van een 58-jarige vrouw in het stadsdeel Stratum. De twee mannen waren na aanbellen bij het slachtoffer de woning binnengelaten. Eenmaal binnen werd de vrouw vastgepakt, gekneveld en onder ernstige doodsbedreigingen moest zij geld, bankpas en pincode afstaan. De twee mannen zijn er vervolgens met de auto van het slachtoffer vandoor gegaan. Met de gestolen pinpas werd door de verdachten geld

opgenomen. De vrouw kon zich korte tijd later bevrijden en de politie werd gewaarschuwd. In samenwerking met de politie van Breda kon donderdag de eerste verdachte, een 40-jarige inwoner van die stad, worden aangehouden. De tweede verdachte, een 18-jarige man uit Breda, meldde zich daarna op het politiebureau in Breda. De twee verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis. Het rechercheteam dat de overval onderzoekt sluit niet uit dat er mogelijk nog meer aanhoudingen volgen.

Helmond: Man aangehouden voor huiselijk geweld

Op de Laar te Gerwen is zondagavond een 42-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 44-jarige vrouw die middag mishandeld te hebben. Hij zou haar in hun woning in Helmond West hebben geschopt. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Beeldscherm weg bij inbraak

Tussen vrijdag 20.00 uur en maandag 8.15 uur is ingebroken bij een bedrijf aan het Stationsplein. Een raam werd opengebroken. Er werd een beeldscherm weggenomen.

Budel: Rijbewijs ingevorderd

Maandagochtend rond 0.40 uur is op de Midbuulweg een 30-jarige man uit Polen aangehouden. De politie zag hem in zijn auto rijden zonder verlichting. Toen ze hem lieten stoppen roken ze een alcohollucht en lieten hem blazen. Hij blies een promillage van 1,45. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Geldrop: Snelheidscontrole

Zondag tussen 14.00 en 16.20 uur is een snelheidscontrole gehouden op het Bogardeind. Er werden 1958 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 110 te hard. Toegestaan is 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u.

Nuenen: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Europalaan zijn zondag tussen 11.35 en 13.15 uur 42 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u. Toegestaan is 50 km/u.