Lijst Pim Fortuyn


LPF: Mohammed B. isoleren

26/07/2005 - Joost Eerdmans, Justitiewoordvoerder van Lijst Pim Fortuynfractie, wil dat Mohammed B. alle contact met de buitenwereld ontzegd wordt. Mohammed B. kreeg vandaag levenslang opgelegd door de rechtbank in Amsterdam voor de moord op Theo van Gogh eind vorig jaar. Volgens Eerdmans is levenslang een uitstekende en de enig passende uitspraak.

Maar hij voegt daaraan toe dat het gevaar nog niet geweken is. Het is een gevaarlijke man, die alles minacht. Elk contact dat B. buiten de gevangenis heeft, zal zijn gericht op het verder verspreiden van de jihad. Dat is dodelijk. Ook contact met familie wil Eerdmans verbieden.

Op dit moment onderzoekt het ministerie van Justitie een eerder voorstel van Eerdmans om gedetineerden die zijn veroordeeld voor terroristische daden extra beperkingen op te leggen. Al in februari van dit jaar diende de LPF een motie in, waarin werd gevraagd om een onderzoek naar het beperken van bepaalde grondrechten van terroristen. Helaas was er toen niet voldoende steun binnen de Kamer. Inmiddels heeft minister Donner van Justitie opdracht gegeven voor een onderzoek naar een speciaal detentieregime voor terroristen. Volgens de LPF zouden voor terroristen beperkingen moeten worden opgelegd voor onder andere het ontvangen van bezoek, telefoon- en postverkeer.