Persbericht

.

HP bereikt opnieuw toppositie op notebookmarkt in EMEA

UTRECHT, 26 juli 2005 - HP is opnieuw marktleider geworden op de notebook PC-markt in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), aldus een rapport van marktonderzoeker Canalys dat op 25 juli 2005 is gepubliceerd.

HP heeft deze toppositie weer bereikt met een marktaandeel van 16,4 procent. Het aantal geleverde eenheden voor het notebooksegment in EMEA groeide met een indrukwekkende 55,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat is 11,1 procent meer dan de groei van de markt, volgens het onderzoek van Canalys over het tweede kwartaal.

"De markt heeft bevestigd dat HP in EMEA de voorkeursleverancier is voor mobiele PC's en deze resultaten laten een verdere versterking zien van onze positie en onze aandacht voor de notebookmarkt", zegt Alberto Bozzo, vice president en en general manager Commercial Product van HP's Personal Systems Group (PSG) in EMEA. "Het streven van HP om innovatieve notebooks te leveren voor de laagste prijs dankzij 's werelds grootste distributienetwerk, is een strategie die resultaten afwerpt."

"HP is veel actiever geworden in EMEA, in het bijzonder in het Midden-Oosten", volgens het commentaar van Canalys in zijn gezaghebbende Critique PC marktrapport. "Door het oplossen van zijn toeleveringsproblemen en het herstellen van de 'Crazy Days' promotieacties (in Nederland `HPy Day`), kon HP sterke verkopen realiseren en weer de toppositie innemen op de notebookmarkt in EMEA."

HP levert het breedste portfolio van innovatieve notebookproducten, zowel voor consumenten als bedrijven. Om het beste tegemoet te kunnen komen aan de wensen van de klant, biedt het bedrijf consumenten en bedrijven een flexibele manier om notebook PC's aan te schaffen: via de HP website, via het uitgebreide verkoopnetwerk van HP Business Partners en in de winkel.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen eindigend op 30 april 2005, behaalde HP wereldwijd een omzet van $83,3 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

HP, Jos Baltes
030 222 33 44
jos.baltes@hp.com
of
H&K/MCS
Perlita Fränkel
023 562 82 08
perlitaf@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl