Start biedt eerste hulp bij ondernemersvraagstukken

Uitzendorganisatie verwerft exclusieve licentie van The Question Library

Almere, 26 juli 2005.
Op 26 juli heeft Start haar nieuwste service; www.vraaghetstart.nl gelanceerd. Via deze site kunnen organisaties te allen tijde een direct antwoord krijgen op hun arbeidsgerelateerde vragen. Start heeft gekozen voor een online tool om zo een 24-uurs service te kunnen leveren waarbij de actualiteit van de gegeven informatie wordt gegarandeerd.

Met deze nieuwe service speelt Start in op de behoefte van haar klanten om op ieder moment antwoord te kunnen krijgen op HRM-vraagstukken. Vraaghetstart.nl is gratis toegankelijk en bestaat uit ruim 12.000 praktijkantwoorden op actuele HRM-vraagstukken. Alle antwoorden zijn overzichtelijk gerubriceerd in categorieën, van arbeidsomstandigheden tot ziektewet.
Hiertoe is een exclusieve samenwerking aangegaan met de Deventer uitgeverij The Question Library.

"De tijd van pockets met incomplete en snel verouderende ondernemersinformatie ligt toch echt achter ons", stelt Eric de Jong, Algemeen Directeur van Start. "Onze relaties vragen diepgang en actualiteit. Met internet onder handbereik moet je eigentijdse oplossingen bieden". www.vraaghetstart.nl is een vrij toegankelijke databank op basis van een eenmalige registratie. "Natuurlijk zijn wij geen uitgever", licht de Jong toe. "Vooral het onderhouden van al die informatie is een vak apart. Daarom hebben we samenwerking gezocht met The Question Library. Nadat we natuurlijk eerst een paar deskundigen de kwaliteit van hun databank hebben laten testen". Met het initiatief gaat het uitzendbureau de confrontatie aan met de Werkpocket van Randstad en het "rode boekje" van Tempo Team.

Voor de Deventer uitgeverij The Question Library is de samenwerking met Start een belangrijke stap. De opbouw van de databank, waaraan ruim 70 vakauteurs hun medewerking verlenen, heeft jaren gekost.

De eisen die aan de actualiteit gesteld worden liggen hoog. "Veel hoger dan in de papieren wereld", weet uitgever Pim Hermans. "Al die losbladigen worden pas geactualiseerd als een wet of een wetswijziging een feit is. Daarna vraagt het productieproces nog eens twee tot drie maanden. De klanten van Start zullen niet alleen verlangen dat wetswijzigingen binnen een dag online staan, ook de eraan voorafgaande discussies en debatten willen ze kunnen volgen. Ondernemers willen tijdig kunnen inspelen op nieuwe situaties".

Over Start
Start Uitzendbureau in Almere is met circa 1.500 medewerkers en 200 vestigingen één van de grootste intermediairs op de Nederlandse arbeidsmarkt en is onderdeel van de beursgenoteerde onderneming United Services Group NV. Start staat bekend als een betrouwbare organisatie die meedenkt met haar opdrachtgevers en komt met concrete oplossingen voor klant en werkzoekende. Aan de basis hiervan liggen de kernwaarden verantwoordelijkheid, gedrevenheid, lef en ondernemerschap, die in de ruim 25-jarige historie van Start zijn opgebouwd.

Nadere informatie:
Start: Brenda Plugge 036-5382352
The Question Library: Pim Hermans 0570-672543