Gemeente Ede

nummer 148 / Ede, 19 juli 2005

Monika Kazmierczak geeft beiaardconcert op 27 juli

De Poolse beiaardier Monika Kazmiercza verzorgt op woensdag 27 juli om 19.00 uur een beiaard-concert op de beiaard van de Oude Kerk in Ede.

Het programma voor deze avond bestaat uit uiteenlopende onderdelen. Zo begint de Poolse beiaardier met een beiaardbewerking van Chaconna in d van Johann Sebastian Bach. Zij vervolgt met filmmuziek uit Polen en Frankrijk en eindigt met twee beiaardcomposities van Geert D Hollander en Joseph Lerinckx.

Monika Kazmierczak is een van de stadsbeiaardiers van Gdansk (Polen). Zij heeft zich na een pianostudie gespecialiseerd in de geschiedenis en het repertoire van de carillons in Gdansk. In 2000 nam zij in Gdansk deel aan een cursus beiaardspel die gegeven werd door de Nederlandse beiaardier Gert Oldenbeuving. Zij deed mee aan beiaardconcoursen in Nederland en kon door een beurs een jaar studeren aan de Nederlandse beiaardschool. Zij bereidt zich nu voor op het eindexamen.

Er zijn gratis plaatsen beschikbaar op het Oude Kerkplein. Programmaboekjes zijn gratis af te halen bij de VVV, het Cultuurpunt in Cultura en tijdens de zomeravondconcerten. Het volledige programma is te vinden op www.ede.nl, onder de knop `evenementen`.

Het concert begint om 19.00 uur. Aansluitend begint om 20.15 uur het orgelconcert in de Oude Kerk. De organist is Charles de Wolff (Bach-programma).

---