Time : 9:42:20 AM
Date : Wednesday, July 27, 2005
Sender Name: Harpo

Het eerste en enige sprekersbureau van België is nu ook on line een feit!

In de Angelsaksische landen, maar ook in Nederland en Duitsland, vind je ze bij de vleet: 'speakerbureaus', agentschappen die 'keynote speakers' groeperen, die tijdens evenementen allerhande een lezing kunnen verzorgen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

In onze streken bestaat er (nog) niet zo'n sterke sprekerscultuur. Bij ons was het eerder de gewoonte om via vriendendiensten en persoonlijke contacten mogelijke sprekers te benaderen of in een uitzonderlijk geval via een buitenlands sprekersbureau. Buiten artiestenbureaus die 'in de marge' ook wel wat sprekers aanboden, bestond tot voor kort dan ook geen professioneel platform voor sprekers in België.

Maar daar is nu verandering in gekomen!
Communicatie- & adviesbureau Harpo is - met een portefeuille van meer dan 200 presentatoren, animators, moderatoren, facilitatoren en aanverwante - al sinds geruime tijd dé referentie op de Belgische markt als het gaat over 'het gesproken woord'. Zo'n 2 jaar geleden startte Harpo met een aparte divisie, specifiek gericht op sprekers: Speakers Society. Deze spin off verkende de voorbije jaren grondig de markt én legde contacten met diverse bekende en minder bekende sprekers.

Dat Speakers Society zich profileert als servicebureau in deze niche heeft duidelijk een pak voordelen voor zowel organisatoren uit de bedrijfswereld of het verenigingsleven als voor sprekers. Voor een opdrachtgever is het een luxe om de zeer tijdsintensieve zoektocht naar een gepast spreker of de perfecte lezing uit te kunnen besteden. In de meeste organisaties vergt dit - zeker voor een eenmalige actie - te veel tijd en energie. Voor Speakers Society is zo'n zoektocht echter altijd zinvol, want de gecontacteerde sprekers kunnen in het bestand opgenomen worden voor de toekomst. In principe is dan ook iedere potentiële, binnen- of buitenlandse spreker bereikbaar via Speakers Society. Hiervoor worden namelijk constant nieuwe samenwerkingsverbanden gelegd met buitenlandse collega's. Hoe meer zoekopdrachten er komen, hoe liever dus! Daarenboven is het toch ook wel een prettig idee dat, ingeval van onverwachte onbeschikbaarheid, dankzij dat uitgebreide aanbod relatief makkelijk een geschikte vervanging kan verzorgd worden, zodat men het niet met 'slechts' een kabinetchef moet doen als een op de uitnodiging aangekondigde minister plots forfait moet geven ...

Sprekers krijgen van Speakers Society dan weer een ruggesteun met een

professionele aanpak qua verloning en afspraken i.v.m. accommodatie, technische ondersteuning, enz. Ook begeleiding van sprekers tijdens evenementen, het opmaken van contracten en andere praktische beslommeringen neemt Speakers Society met plezier voor haar rekening.

Goed om weten hierbij is dat de kandidaat-sprekers geen contributie betalen om opgenomen te worden in de Speakers Society. Dit in de filosofie dat het potentieel aan Belgische sprekers alle kansen moet krijgen om zich optimaal te ontwikkelen.
Om deze ontwikkeling nog meer in de hand te werken, plant Speakers Society regelmatig meetings waarbij (professionele) sprekers mekaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Immers, iedereen in deze business wordt er beter van wanneer zowel het aantal als de kwaliteit van onze sprekers groeit!

Dat deze aanpak werkt, mag wel blijken uit het feit dat verschillende bedrijven reeds hun vertrouwen gaven aan de service van Speakers Society en dat er ook een aantal grote binnen- en buitenlandse namen de weg hebben gevonden naar dit unieke Belgische instituut. Dus werd het tijd om dit succes ook on line te bestendigen. En "Juicht België, juicht!" op 21 juli 2005 werd www.speakerssociety.be gelanceerd.

Via deze website vinden opdrachtgevers alvast een waaier aan sprekers en hun lezingen, maar zoals aangestipt is dit slechts het puntje van de ijsberg.
Sprekers die geïnteresseerd zijn om opgenomen te worden in het aanbod kunnen zich registreren via de site en vanaf dan mee genieten van de verschillende marketinginspanningen die Speakers Society constant zal doen om ook België verder te overtuigen van de meerwaarde van het gesproken woord.

Spreker van de Maand
Iedere maand wordt een andere spreker 'en vedette' gezet op de website.
Momenteel is dat Harry van Hest in zijn hoedanigheid van woordvoerder/voorzitter van de Klanten Wegjaag Club. Dit anderhalf uur durend seminar, dat de ideale kick off betekent voor een traject rond klantvriendelijkheid, is een gegarandeerd succes in elk milieu waar het begrip "klant" centraal staat (en zijn dat niet àlle bedrijven en instellingen, al dan niet intern of extern bekeken, van ziekenhuis tot spoorwegen, van pretpark tot stadsbestuur?).
Dat humor hierbij de invalshoek is, blijkt alvast uit de titel, maar de manier waarop Harry van Hest de toehoorders spitsvondig een spiegel voorhoudt is zo overtuigend, dat elke klantenbenadering na dit seminar gegarandeerd positief evolueert. (zie ook www.klantenwegjagen.be)

Bijlage bij dit bericht ook beschikbaar op www.pressreleases.be

Wilt u meer informatie - los van de website - aarzel niet contact op te nemen via onderstaande coördinaten:
SPEAKERS SOCIETY
Nicole Wellens
M: 0497-535.333
T: 03-231.20.31
E: nicole@speakerssociety.be