Politie Hollands Midden

Datum: 27 juli 2005

Noordwijkerhout Poging tasjesroof De politie heeft aangifte opgenomen van een poging tot tasjesroof van een 40-jarige man uit Hillegom. De man liep op dinsdag 26 juli, omstreeks 13.00 uur, op de Anemoonweg op een gegeven moment werd hij ingehaald door een jongen. De jongen draaide zich vervolgens om en reed in de richting van de Hillegommer. De jongen probeerde de tas van de man te pakken, maar doordat de man de tas stevig vast hield lukte hem dit niet. De jongen is vervolgens op de fiets vandoor gegaan. De politie stelt een onderzoek in.

Hillegom Verkeersongeval De politie heeft hulp geboden bij een verkeersongeval op dinsdag 26 juli, omstreeks 16.50 uur, waarbij een trekker met oplegger en een voetganger betrokken waren. Het ongeval vond plaats op de Jonkheer Mockkade,. Een 76-jarige man uit Hillegom liep via de Hofstraat de Jonkheer Mockkade op. De chauffeur van de trekker met oplegger was zojuist zijn combinatie aan het rechtzetten. Omdat de trekker achteruit reed liep de voetganger voorlangs. Daarna reed de chauffeur, een 21-jarige man uit Journe van de trekker weer vooruit waarbij hij de voetganger over het hoofd zag. De voetganger kwam onder het wiel van de trekker terecht. Via spoedtransport is de man vervolgens per ambulance overgebracht naar het LUMC.

Sassenheim Politie houdt verdachten van oplichting aan

De politie hield dinsdagavond 26 juli aan de Kerklaan vier mannen en een vrouw aan. De vijf uit Utrecht en in de leeftijd van 18 tot en met 23 jaar werden er van verdacht onder valse voorwendselen wenskaarten aan de deur te verkopen. Naast het feit dat zij niet beschikten over een geldige ventvergunning zeiden ze de kaarten te verkopen voor goede doelen waaronder de Kankervereniging. Voor zover de politie nu kan nagaan was dit niet het geval. Vier van de verdachten werden na hun verhoor in de loop van de nacht weer op vrije voeten gesteld. De 23-jarige verdachte en vermoedelijk leider van de groep blijft ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in naar de handel en wandel van deze groep. De politie kwam de groep op het spoor dankzij een bewoner die het één en ander niet vertrouwde en de politie belde.

Alphen a/d Rijn Politie houdt verdachte van bedreiging aan

De politie hield woensdagmorgen 27 juli, in Alphen aan den Rijn, een 20-jarige inwoner van die plaats aan. De man werd er van verdacht op donderdag 28 april jl. een 58-jarige Alphenaar in zijn woning te hebben bedreigd. De verdachte was daar om goederen over te nemen maar maakte geen aanstalten om te betalen. De 58-jarige Alphenaar verzocht hem daarop zijn woning aan de Wederikstraat te verlaten. Dit deed hij wel, maar pas na verbale en non-verbale bedreigingen aan het adres van de bewoner. Deze deed aangifte. Vanmorgen kon de verdachte worden aangehouden. Hij is ingesloten en zal worden verhoord.

Leiden Voetganger geschept Op dinsdag 26 juli, omstreeks 15.00 uur, is een voetganger op een voetgangersoversteekplaats geschept door een personenauto. Een automobiliste, een 27-jarige vrouw uit Katwijk, draaide vanuit de Morsweg de Rijnzichtstraat op. Zij verleende ter hoogte van het voetgangerspad geen voorrang aan een overstekende voetganger. De voetganger, een 20-jarige Leidenaar werd geschept en raakte gewond aan zijn nek en arm. Hij is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Leiden Politie houdt verdachte van beroving aan

De politie hield woensdagmorgen 27 juli in Leiden een 16-jarige inwoner van die plaats aan. De jongen werd er van verdacht op woensdagavond 29 juni een snorfiets van een 16-jarige plaatsgenoot te hebben gestolen. Dit gebeurde op de Broekweg. De eigenaar van de snorfiets zat daar met een aantal vrienden toen een groepje jongeren hen benaderde. Eén van deze jongeren, de latere verdachte, startte de snorfiets en reed er mee weg. Een poging om hem het wegrijden te beletten mocht niet baten. Na de aangifte startte de politie een onderzoek. Vanmorgen kon de verdachte worden aangehouden. Hij is ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen hem voort.

Leiden Politie houdt verdachten van brandstichting aan

De politie hield woensdag 27 juli, rond 03.40 uur, op de Mary Zeldenrustweg vijf jongens uit Leiden aan. De vijf in de leeftijd van 15 tot en met 20 jaar worden verdacht van brandstichting bij de skatebaan in het Stevenspark. Rond 03.20 uur ontdekte een getuige vuur en weglopende jongens bij de skatebaan en belde de politie. Deze hield de jongens aan. Het vuur kon in de kiem worden gesmoord. Er ontstond lichte schade. De verdachten zijn ingesloten. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek.

Leiden Onder invloed rijden

De politie hield op woensdag 27 juli op de Lammenschansweg een 30-jarige in Voorschoten verblijvende automobilist aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Zijn ademanalyse kwam uit op 340 ug/l (limiet 220 ug/l). Omdat de man afkomstig is uit Engeland vond overleg met de officier van justitie plaats. De man kreeg direct een boete van 220 euro opgelegd.

Leiden Oplichter aangehouden De politie heeft op dinsdag 26 juli, omstreeks 12.30 uur, een 35-jarige man uit Hillegom aangehouden. De politie was de man op het spoor gekomen nadat twee winkelmedewerkers van verschillende winkels aangifte hadden gedaan van oplichting. Om aan geld te komen hing de man een verhaal op en gaf een voorwerp, zoals een sieraad, in onderpand. Dit is hem in twee winkels, één aan de Plesmanlaan en één aan de Diamantlaan, gelukt. Omdat de man beloofde het geleende geld weer terug te geven en dit niet deed schakelden de winkelmedewerkers de politie in. De man is overgebracht naar het bureau en heeft in zijn verklaringen bekend.

Gouda Diefstal uit woning De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Bernadottelaan. In de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 juli zijn inbrekers via de achterzijde binnengedrongen. Uit de woning is een tas met etenswaren, een mobiele telefoon en een geldbedrag gestolen. De technische recherche is ingeschakeld voor een sporenonderzoek.

Schoonhoven Politie houdt verdachte van bedreiging aan

De politie hield dinsdag 26 juli, rond 23.15 uur, op de Tol een 34-jarige man uit Schoonhoven aan. De man had kort voor zijn aanhouding in een etenszaak aan de Tol een 23-jarige plaatsgenoot met een mes bedreigd. De onder invloed zijnde verdachte zocht daar zonder aanleiding ruzie met hem. Het slachtoffer probeerde daarin niet mee te gaan maar werd desondanks door hem bedreigd met een vleesmes uit de etenszaak. De zich bedreigd voelende Schoonhovenaar verliet de zaak en belde de politie. In zijn kielzog volgde de verdachte. De politie die snel ter plaatse was rekende de verdachte in. De verdachte is ingesloten. Vandaag wordt het onderzoek tegen hem voortgezet.

Reeuwijk Rijden onder invloed + zonder rijbewijs De politie heeft op dinsdag 26 juli, rond 16.20 uur, een 45-jarige automobilist uit Gouda aangehouden. De automobilist had een bloem geplukt uit een tuin van een woning aan de Edisonstraat, waarop de inwoonster de politie die zojuist langsreed inlichtte. De agenten gaven de auto die zijn weg inmiddels weer was vervolgd een stopteken. De agenten roken een alcohollucht waarop zij de man hebben onderworpen aan een blaastest. De man uitslag bleek meer dan de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l, namelijk 600 ug/l. Navraag leerde dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Voor beide overtredingen krijgt de man een proces-verbaal.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --