Politie Groningen

Persberichten woensdag 27 juli 2005

Provincie Groningen 27-07-2005 -

Stadskanaal: gewonde na bedrijfsongeval
Een 48-jarige man uit Smilde is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een bedrijfsongeval aan Roer in Stadskanaal. De man was als dakdekker bezig met het leggen van dakpannen op een nieuw huis. Door onbekende oorzaak gleed de man uit en viel van het dak. Het slachtoffer is met schouderletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft de zaak overgedragen aan de arbeidsinspectie.

Musselkanaal: deelneemster rijwielvierdaagse gewond bij val Op de Kerklaan in Musselkanaal raakte dinsdagmiddag een 67-jarige vrouw uit Hengelo (O) gewond. De vrouw nam samen met haar dochter (41) deel aan de Drentse rijwielvierdaagse. In Musselkanaal reed het slachtoffer, in een moment van onoplettendheid, tegen de achterkant van de fiets van haar dochter en kwam te vallen. Ze is met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Veendam: grote hennepkwekerij(en) ontmanteld
De politie trof dinsdagmiddag in een pand aan het Beneden Oosterdiep in Veendam een omvangrijke hennepkwekerij aan. De kwekerij bestond uit twee delen. Op de bovenetage van het winkelpand werden ruim 1000 hennepplanten aangetroffen terwijl in een ruimte aan de achterzijde van de winkel nog eens ruim 1000 planten werden gevonden. Tenslotte bleek op de zolder van het pand een kwekerij in opbouw te zijn gevestigd. De hennepplantage is ontmanteld waarbij alle hennepplanten alsmede de kweekapparatuur, bestaande uit lampen, pompen, ventilatoren en tijdschakelaars door de politie in beslag zijn genomen. Na overleg met de Officier van Justitie zijn planten en apparatuur onmiddellijk vernietigd. Ook de zolder is door politie ontruimd. Bij onderzoek bleek dat de benodigde elektrische energie voor de kwekerij(en) illegaal, buiten de stroommeter om werd afgetapt. Door de energiemaatschappij is de stroom afgesloten. Het is (nog) niet bekend wie de eigenaar van de kwekerij is. De politie stelt een nader onderzoek in.

Nieuwe Pekela: jongeman beledigt agenten
De politie heeft dinsdagmiddag aan de Kerkstraat in Nieuwe Pekela een 16-jarige inwoner van Oude Pekela aangehouden. De verdachte dronk met een aantal kameraden bier op de openbare weg. Allen kregen daarvoor een bekeuring maar de verdachte gedroeg zich agressief en recalcitrant. Op een gegeven moment begon hij de bekeurende agenten ui te schelden. De jongeman werd daarop aangehouden voor belediging. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bleek dat de man verdachte wordt van openlijke geweldpleging. Hij is daarom ingesloten voor nader onderzoek.

Veendam: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie dinsdagavond aan de Ubbo Wilkensstraat in Veendam een 26-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Agenten zagen de man met hoge snelheid door het centrum van Veendam reed. Bij controle aan de Wilkensstraat bleek de bestuurder onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 2.0 promille alcohol werd vastgesteld. Ook bleek dat de man nog geldboetes had openstaan voor een bedrag van bijna 400 euro. Daarnaast bleek dat het rijbewijs van de verdachte al ruim een jaar geleden ongeldig is verklaard. Tegen de Veendammer is proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor met een rijverbod heengezonden. Zijn auto is door de politie achtergehouden in verband met de openstaande bekeuringen.

Sappemeer/Aduard: politie vordert rijbewijzen in na te hard rijden De politie heeft dinsdagmiddag- en avond de rijbewijs van twee bestuurders ingenomen nadat beiden een snelheidsovertreding hadden gepleegd. Een 47-jarige automobilist werd s middags bekeurd op de A7 bij Sappemeer. Hij werd daar bij een snelheidscontrole geklokt met een snelheid van 180 km per uur, terwijl 120 is toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Omdat de man dat niet bij zich had is zijn auto door de politie in bewaring genomen. Op de Friesestraatweg in Aduard liep een 30-jarige motorrijder uit de gemeente Grootegast tegen de lamp. Zijn snelheid werd bij een controle vastgesteld op 148 km per uur, terwijl ter plaatse 80 mag worden gereden. Ook de motorrijder moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg tevens een boete.

Snelheidscontroles regio: dinsdag
Grijpskerk: Friesestraatweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 450 voertuigen, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 148 km.
Wildervank: Rijksweg N33
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 921 voertuigen, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 112 km.
Nieuwe Pekela: Provincialeweg N366
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 652 voertuigen, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 102 km.
Garrelsweer: Provincialeweg N360
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 2239 voertuigen, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 98 km.
Delfzijl: Zwet
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 184 voertuigen, aantal overtredingen: 1, (hoogst) gemeten snelheid: 71 km.

Berichten Groningen Stad volgen