Gemeente Maassluis

Schriftelijke vragen Maassluis Belang over Burgemeesterswijk

De fractie van Maassluis Belang heeft de volgende schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld.

"Overwegende:
o dat reeds > 5 jaar gesproken wordt over de herstructurering van de Burgemeesterswijk
o dat gedurende deze periode vele partijen c.q belanghebbenden met elkaar hebben gesproken en consensus hebben bereikt o dat één van de belangrijke punten was het bouwen van betaalbare woningen, teneinde de huidige bewoners de kans te geven terug te kunnen keren in hun oude woonomgeving. o dat de Raad van Maassluis dit in diverse vergaderingen (en ook schriftelijk) heeft geëist van het College om hieraan te voldoen o dat het College hieraan gevolg zou geven en dit ook heeft laten vastleggen in:

* samenwerkingsovereenkomst elementumplan
* convenant wonen

* masterplan

* beheerplan burgemeesterswijk 2002-2012 o dat de betrokken wethouder deze kwestie meermalen heeft onderstreept, o.a in de commissievergadering van SOB in juni 2003.

Vragen:

1. Is het u bekend dat de eerste brochures zijn uitgereikt voor de grondgebonden woningen

2. dat op generlei wijze wordt voldaan aan de wens van alle partijen om 40 % goedkoop te bouwen, 20 % middel- en 40 % duur. Sterker nog: de vraagprijs is bovenmatig hoog.

3. Hoe denkt u de herintredende bewoners hiermee tegemoet te komen.
4. Hebt u contact gehad met de bouwer Panagro en was u op de hoogte.
5. Wij gaan ervan uit dat u dit bekend was en vragen ons af waarom tijdens de behandeling van de realisatieovereenkomst vlak voor het reces, u hierover niets heeft gezegd.
6. Hebt u terzake contact gehad met de Bewonerscommissie over deze prijzen.

7. Kunt u aangeven hoe de verdere invulling van de wijk qua prijs zal verlopen.

8. Als deze trend zich voortzet: hoe gaat u dat uw Burgers uitleggen.
9. Wat betekent dit voor de verdere doorstroom woningen in Maassluis.

Wij verzoeken u de vragen z.s.m. te beantwoorden! Tevens verzoeken wij u in de eerstvolgende commissie SOB te komen met een helder verhaal c.q uitleg. Het mag niet zo zijn dat alles waarvoor overeenstemming destijds is bereikt, van tafel wordt geveegd door de nieuwe realisatieovereenkomst. Ook al ligt het risico nu bij Panagro."

Burgemeester en wethouders zullen de vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden.