Gemeente Oostzaan

26 juli 2005

-Straatwerk in de Doktersbuurt

-Spreekuur burgemeester en wethouder

-Politie treedt hard op tegen overlast op het water
-Nationaal Comité Zilveren Regeringsjubileum Koningin Beatrix krijgt NAW-gegevens

-Anonieme telefoontjes en brieven

-Laat u uw woning veilig achter?

-Kadernota Wet maatschappelijke ondersteuning ligt ter inzage
---

Straatwerk in de Doktersbuurt
De gemeente is voor de bouwvakvakantie klaar met het bestraten van het parcours voor de wielerronde in de Doktersbuurt. De wielerronde vindt plaats op zondag 7 augustus. Rond 22 augustus wordt het laatste wegvak in de dr. Rutger van der Loefstraat en dr. Keijzershof aangepakt. Dit geldt ook voor een aantal aansluitingen in het trottoir die her en der nog moeten worden aangelegd.
Naar verwachting zijn alle werkzaamheden die voortkomen uit de vervanging van de riolering begin september afgerond. Hiermee is de overlast voor de buurtbewoners voorbij. Wij bedanken hen voor het begrip en de behulpzame houding tijdens de werkzaamheden.


---

Spreekuur burgemeester en wethouder
Dinsdag 2 augustus is weer het maandelijkse spreekuur van burgemeester & wethouders. De wethouders Monen en Taams zijn dan afwezig in verband met hun vakantie. Iedereen die iets wil bespreken met wethouder Smit of de burgemeester, kan zich tussen 16.00 en 17.00 uur melden bij de receptie op het gemeentehuis. Met wie u een gesprek heeft hangt in principe af van het onderwerp van het gesprek i.v.m. de portefeuilleverdeling. Bij afwezigheid van de desbetreffende wethouder of burgemeester kunt u, als u dat wilt, spreken met een vervanger. Het is ook altijd mogelijk om een afspraak te maken met één van de wethouders en/of de burgemeester op een ander tijdstip. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met mevrouw W. Kramer tel: 075- 684 7719.


---

Politie treedt hard op tegen overlast op het water Het watersportseizoen is in volle gang. Helaas zorgt dit naast veel plezier ook altijd voor de nodige overlast voor recreanten, zoals zwemmers en vissers. Van deze overlast is onder meer sprake op de Ringvaart en de Westplas. De veroorzakers zijn gebruikers van motorboten die zich niet aan de maximumsnelheid houden. Te snel varen veroorzaakt bovendien schade aan de oevers. De politie voert controles uit en treedt hier hard tegen op. De maximumsnelheid van gemotoriseerd vervoer op het water in de gemeente Oostzaan is 6 km/u.

Vaarbewijs, reddingsvesten en draagbare brandblusser Een snelle motorboot is een vaartuig voorzien van een motor die sneller kan varen dan 20 km/u. Ook kleine lichte bootjes met een buitenboordmotor die sneller kunnen varen dan 20 km/u vallen dus in deze categorie. Voor dit soort boten heeft u onder andere een vaarbewijs, reddingsvesten en draagbare brandblusser nodig. De politie ziet er op toe dat gebruikers van motorboten een vaarbewijs bij zich hebben op het water.
De gemeente doet een dringend beroep op alle gebruikers van motorboten en hun eventuele ouders/verzorgers om rekening te houden met omwonenden, andere recreanten en de natuur.


---

Nationaal Comité Zilveren Regeringsjubileum Koningin Beatrix krijgt NAW-gegevens
Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het verzoek van het Nationaal Comité Zilveren Regeringsjubileum Koningin Beatrix om adresgegevens aan te leveren. Het gaat om de adresgegevens van personen in een geselecteerde doelgroep. Zij krijgen in het kader van het jubileum een verrassing. Het college respecteert echter wel de regels in verband met privacy die hier voor gelden.


---

Anonieme telefoontjes en brieven
De gemeente krijgt geregeld anonieme brieven en telefoontjes. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om deze telefoontjes en brieven niet meer in behandeling te nemen. Door het ontbreken van adres- en contactgegevens is het niet mogelijk om de echtheid van een bericht vast te stellen en om de betreffende persoon op een later tijdstip te benaderen. Vandaar dat het college deze maatregel heeft genomen. Bovendien sluit het college zich hiermee aan bij de wetgeving die ten aanzien van aanvragen en/of bezwaarschriften geldt. Aanvragen en bezwaarschriften moeten namelijk onder meer voorzien zijn van naam en adres van de afzender.

Terug naar boven

---

Laat u uw woning veilig achter?
De vakantieperiode staat voor de deur. Dit betekent in veel gevallen dat mensen op vakantie gaan en hun woning onbeheerd achterlaten. De stichting veiligheidszorg Zaanstreek Waterland voert tijdens de vakantieperiode controlerondes uit. Dit houdt in dat medewerkers woningen van mensen die op vakantie zijn regelmatig aan de buitenzijde controleren. Indien zij iets vreemds aan een woning zien, nemen zij contact op met de politie. U kunt uw woning kosteloos aanmelden voor deze controlerondes. Na afloop van uw vakantie treft u een brief in uw brievenbus met daarin een vermelding van het aantal uitgevoerde controles en eventuele aanbevelingen en tips.
Aanmelden
U kunt uw woning schriftelijk voor de controlerondes aanmelden bij de Stichting Veiligheidszorg. Het adres is: Rustenburg 115, 1506 AZ Zaandam. Daarnaast kunt u hiervoor een e-mail sturen, c.stam@stichtingveiligheidszorg.nl, of bellen, tel: (075) 681 69 10. De Stichting veiligheidszorg Zaanstreek Waterland geeft overigens ook advies en kan uw woning certificeren voor het Keurmerk Veilig Wonen (KVW). Indien u in het bezit bent van het keurmerk kunt u een korting krijgen op de premie van uw inboedelverzekering. Uit onderzoek is gebleken dat woningen die een KVW-keuring hebben gehad 95% minder inbraakgevoelig zijn. De administratiekosten voor de aanvraag van een KVW-keuring bedragen 15,00 en het certificaat zelf kost ook 15,00.

Vragen?
Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de Stichting Veiligheidszorg Zaanstreek Waterland of met de heer W. van Twuijver van de gemeente Oostzaan, tel: (075) 684 77 44.

Terug naar boven