Gemeente Ameland


Nieuwsberichten

27-07-2005
Provincie

De provincie heeft subsidie beschikbaar voor
plattelandsontwikkelingstrajecten op de waddeneilanden. Het gaat om projecten die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid op lokaal en gebiedsniveau, waarbij de lokale bevolking nauw betrokken is. Voorbeelden van projecten zijn: de aanleg van voetpaden rond een dorp, de aanleg of het vernieuwen van een speeltuin, het realiseren van een hangplek voor jongeren, samenwerkingsvormen tussen musea, het aanpassen van dorpshuizen, etc.

Verordening Plattelandsbeleid
Het doel van deze verordening is met subsidies activiteiten/projecten te stimuleren in het kader van het plattelandsbeleid. Deze projecten moeten passen binnen de Nota Plattelandsbeleid van de provincie Fryslân. Subsidiëring is mogelijk voor:
¨ Leefbaarheidprojecten;
¨ Projecten voor de uitvoering van het plattelandsbeleid; ¨ Bouw en aanpassing van dorpshuizen en Multifunctionele Accommodaties.
De verordening is bedoeld voor non-profitorganisaties, zoals buurtverenigingen, gemeenten, dorpshuizen en sportverenigingen.

Indienen vóór 1 september
Uw subsidieaanvraag moet vóór 1 september binnen zijn bij het projectbureau Plattelânsprojekten Waddeneilanden in Franeker, telefoonnummer (0517) 38 07 32 of e-mail g.w.dejong@fryslan.nl. De aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar op het projectbureau. Voor uitgebreide informatie: www.plattelansprojekten.nl/wadden, bij 'Nieuws uit het gebied'.

Deze bekendmaking is ook te vinden op www.fryslan.nl/bekendmakingen.
---

© 2005 Gemeente Ameland