Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 27-07-2005

Politie bekeurt jeugdige bromfietser

ASSEN - Dinsdagavond controleerden agenten aan de Haar een bromfietser. Hij droeg geen helm en de bromfiets was niet verzekerd. Hij had ook geen bromfietscertificaat maar dat kon gezien zijn leeftijd ook niet. De jongen is vijftien jaar. De geleende bromfiets is achter het bureau gestald en de eigenaar kan hem daar ophalen na vertoon van een verzekeringsbewijs. De moeder van de bekeurde jongen, die door de agenten werd geïnformeerd, was blij dat er geen ongelukken waren gebeurd. Omdat hij de komende weken ging werken kon hij mooi alvast sparen voor de boetes besloot ze. (05-164404)

Fietsers missen aanhanger

ASSEN - Een gezin uit Emmer-Compascuum, dat vanuit Assen aan de fietsvierdaagse mee deed, ontdekte na de tocht van dinsdag dat de aanhanger achter hun auto was gestolen. De combinatie stond aan de Europaweg-Zuid geparkeerd tijdens de fietstocht. De aanhanger, waarmee de vijf fietsen werden vervoerd, was met een extra slot afgesloten. De 43-jarige gedupeerde deed aangifte, hij heeft zit met een schadepost van 500,-. (05-164374)

Hennepkwekerij ontmanteld

VALTHERMOND - Dinsdagavond is door agenten een hennepkwekerijtje ontmanteld. Deze was gevestigd op de zolder van eens schuur bij een woning aan de Kavelingen. De bewoners van deze woning, een 33-jarige man en een 42-jarige vrouw, verklaarden dat de kwekerij pas 4 dagen operationeel was. De 300 nog jonge plantjes alsmede alle apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom werd buiten de meter om afgenomen. (05-163142)

Agressieve man aangehouden

HOOGEVEEN - Dinsdagavond werd in een woning aan de Koekoeklaan een 44-jarige man aangehouden. De man beledigde de agenten en spuwde hen in het gezicht. Hij verkeerde vermoedelijk onder invloed van drank en drugs. Hij werd aan het bureau ingesloten in een observatiecel op advies van de GGD-arts. De politie was om assistentie op het adres gevraagd omdat de man daar niet te handhaven was. (05-164406)

Bert Peters (0592 - 361294 of 0653 - 238059) verzorgt de persvoorlichting voor politie Drenthe tot vrijdagmiddag 16.30 uur.