Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht 27-07-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Man aangehouden voor mishandeling

HOUTEN - Op dinsdag 26 juli is een man aangehouden op verdenking van (poging) zware mishandeling.

Omstreeks 10.35 uur kreeg de politie de melding dat een 21-jarige man (zonder vast woonadres) in de publieksruimte van het gemeentehuis aan Het Kant een andere man had geslagen met een vaas. De man, 31 jaar en uit Weesp, liep hierdoor een hoofdwond op en moest door ambulancepersoneel worden verzorgd. De 21-jarige man was voor de komst van de politie weggelopen richting het station, maar kon op aanwijzingen van getuigen daar alsnog worden aangehouden. De man is voor verhoor ingesloten in het politiebureau, waar bleek dat hij nog een hoge boete moest betalen of detentie moest ondergaan. Hij is hij in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek. Vermoedelijk lag een zakelijk conflict ten grondslag aan de mishandeling. De verdachte en het slachtoffer waren geen medewerkers van het gemeentehuis.

Aanhoudingen

HOUTEN In de vroege ochtend van woensdag 27 juli hield de politie twee verdachten van inbraak aan.

Omstreeks 23.35 uur kreeg de politie de melding dat op een afgesloten bouwplaats aan Het Water een bestelauto met aanhanger zou staan. Gezien het tijdstip, was de aanwezigheid van de bestelbus verdacht. De politie ging ter plaatse en trof de bestelbus aan. Bij het zien van de politie gingen de bestuurder en een tweede persoon er rennend vandoor. Drie agenten zochten de omgeving af en één agent wachtte bij de bestelbus. Daar had de verdachte, een 28-jarige man uit Leersum, kennelijk niet op gerekend, want hij liep om 00.10 uur regelrecht in de armen van de agent. De tweede verdachte werd in eerste instantie niet meer aangetroffen, maar op de Dorpsstraat zagen agenten hem lopen, zodat hij alsnog kon worden aangehouden. De twee mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Bedreiging

NIEUWEGEIN Dinsdagmiddag 26 juli kreeg de politie om 16.00 uur de melding dat een man personeel van een horecagelegenheid aan de Markt bedreigd had. De man, een 33-jarige Nieuwegeiner, was eerder de toegang tot de horecagelegenheid ontzegd in verband met zijn gedrag. Hij was het hier kennelijk niet mee eens en uitte diverse bedreigingen en dreigde ook een stoel door het raam te gooien. De verdachte was nog aanwezig toen de agenten ter plaatse kwamen en hij werd aangehouden. Hij pleegde echter verzet bij zijn aanhouding, waardoor de agenten gepast geweld moesten gebruiken om hem te boeien. Ook tegen de agenten uitte hij diverse bedreigingen. De man is ingesloten op het politiebureau.