Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 juli 2005

Crossende scooterrijder onderuit

Crossende scooterrijder licht gewond na val

Enschede

Dinsdag 27 juli omstreeks 00.10 uur krijgt de politie de melding dat op de Marssteden overlast is van racende scooters. Ter plaatse treft de politie drie scooterrijders aan. De drie bestuurders proberen de politie te ontvluchten. Twee van hen lukt het om weg te komen. De derde bestuurder valt van z'n scooter. De man, een 43-jarige inwoner van Enschede, raakt hierdoor licht gewond. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn scooter is in beslag genomen. Nader onderzoek naar het incident volgt. (05-05095376)

Illegaal crossen

Politie treedt op tegen illegaal crossen

Enschede

De politieafdeling Enschede-Oost krijgt sinds vorige week klachten van buurtbewoners over overlast door motorcrossers. Onderzoek wijst uit dat in en langs een bosperceel tussen Beekveld en Oikos door jongeren illegaal gecrost wordt. Om een einde te maken aan de crossactiviteiten is er extra toezicht gepland, daarnaast treedt de politie verbaliserend op. Maandag 26 juli werden twee voertuigen in beslag genomen. Een 15-jarige jongeman uit Enschede kon z'n mini-crossmotor inleveren. Daarnaast kon een 11-jarige jongeman de Quad van z'n vader inleveren. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-095163/05-095331/05-095213)

Rijden zonder rijbewijs

Automobilist herhaaldelijk in de fout, auto in beslag genomen

Nijverdal

Op dinsdag 26 juli omstreeks 18.45 uur reed de politie in de video-auto over de Rijssensestraat in Nijverdal toen haar een auto tegemoet kwam rijden. De politie herkende de automobilist en wist dat de man, een 21-jarige Nijverdaller niet in het bezit was van een rijbewijs. Tevens was de 21-jarige al herhaaldelijk bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. De politie volgde de 21-jarige en constateerde dat deze geen autogordel droeg en dat hij de maximum snelheid van 60 km/u overschreed met 21 km/u. Op de P C Stamstraat lukte het de politie de 21-jarige met zijn auto aan de kant te zetten. Tegen de 21-jarige is proces-verbaal aangezegd voor genoemde overtredingen. Tevens bleek dat de verdachte nog een straf uit moest zitten van 82 dagen, waarop hij werd aangehouden. In overleg met justitie werd de auto van de 21-jarige in beslag genomen vanwege de recidive met betrekking tot het rijden zonder rijbewijs. De verdachte is opgesloten. (05-095292)

Illegaal dumpen van afval

Tegen twee overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt

Almelo

Op dinsdag 26 juli hield de politie omstreeks 15.40 uur een milieucontrole aan de Steffensweg in Almelo. In de bossage trof zij een 9-tal huisvuilzakken. Tijdens het onderzoek van de inhoud trof de politie de naam van de eigenaar tussen het afval. Tegen deze persoon wordt proces-verbaal opgemaakt. (095180)

Diezelfde dag werd omstreeks 16.00 uur het illegaal dumpen van afval gemeld aan de Aadijk in Almelo. Ook daar lagen meerdere zakken (7) met afval in de bossage. De zakken waren gevuld met behangpapier. Tevens werd een adres tussen het papier gevonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-095194)

Kraan te water

Machinist rijdt kanaal in maar kan zelf worden gered

Goor

Op dinsdag 26 juli werd omstreeks 22.00 uur gemeld dat er aan de Haven in Goor een kraan het kanaal was ingereden. Een 26-jarige medewerker van een bedrijf uit Harmelen verklaarde dat ze bezig waren de waterkant op te knappen. Ze moesten op een bepaald moment met de kraan onder de brug door, waarvoor de kraan moest zakken. De 17-jarige machinist deed dit echter te snel, waardoor de kraan kantelde en het water in gleed. De 26-jarige handelde snel en wist de machinist uit de cabine te redden en boven water te halen. De 17-jarige bleef ongedeerd. Rijkswaterstaat is ingeschakeld om maatregelen te nemen tegen het eventueel lekken van olie. De scheepvaart kan normaal doorgang vinden. De berging van de kraan zal in de loop van woensdag 27 juli plaatsvinden. Hierbij zal naar alle waarschijnlijkheid tijdelijk geen scheepvaart mogelijk zijn. De KLPD waterpolitie Eefde zal de berging begeleiden. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. (05-095352)

Gestolen auto terecht

Politie treft als gestolen gesignaleerde auto aan

Enschede

Op dinsdag 26 juli treft de politie aan de Emmastraat in Enschede een als gestolen gesignaleerd staande auto aan. De auto, een blauwe Toyota Corolla kenteken XF-ZH-41 en eigendom van een 23-jarige man uit Vriezenveen, werd op 10 juli j.l. weggenomen vanaf een parkeerplaats aan de Grotestraat in Borne. De auto is voor sporenonderzoek afgesleept. (05-087431)

Gestolen vrachtwagencombinatie terecht

Gestolen trekker met oplegger is aangetroffen aan de A28

Hengelo/Putten

Op dinsdag 26 juli werd bij een tankstation aan de A28 in Putten de als gestolen gesignaleerde trekker met oplegger aangetroffen. De goederen uit de combinatie zijn verdwenen. De combinatie, eigendom van een transportbedrijf uit Hengelo, met het kenteken BF-GX-15 en OH-83-FD werd in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 juli weggenomen vanaf de Weijerinksweg in Hengelo. De combinatie was geladen met luiers. (05-093925)

Auto tegen boom

Automobilist naar ziekenhuis

Enschede

Op woensdag 27 juli vond omstreeks 06.45 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats aan de Vliegveldstraat in Deurningen. De politie trof daar een auto welke tegen een boom was gereden. De automobilist, een 40-jarige Enschedeër, was gewond aan zijn hoofd maar wel aanspreekbaar. Hij verklaarde door een oliespoor op het wegdek met zijn auto in de slip te zijn geraakt om vervolgens tegen de boom tot stilstand te komen. De 40-jarige werd naar het ziekenhuis overgebracht. De politie trof op het wegdek een oliespoor over een lengte van ongeveer 500 meter. Er waren reeds meerdere auto's die in de problemen kwamen. De brandweer heeft de rijbaan gereinigd. De auto van de 40-jarige is afgesleept. De aangereden boom was zo zwaar gehavend dat deze door de brandweer werd omgezaagd. De politie zal een rapportage opmaken. (05-095419)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --