AutoRai

Print

Daimler keert terug met Daimler Super Eight

(27-7-2005)
Daimler-rijders maken met hun auto een statement. Ze laten de wereld weten wat hun wensen en verwachtingen zijn van het merk Daimler â een even fraaie als kwalitatief hoogstaande auto, vervaardigd met ongeëvenaard vakmanschap: een auto zoals de nieuwe Daimler Super Eight.
Daimler, Engelands oudste nog steeds bestaande merk, keert dit najaar terug in de showrooms met een geheel nieuw model, de Super Eight.

De naam Daimler, of de aanblik van de gedistingeerd âgeribbeldeâ grille, roept al meer dan een eeuw herinneringen op aan een reeks bijzondere klassieke automobielen. Sinds de befaamde Daimlers met Double Six V12-motoren uit de jaren twintig en de Sovereign- en Double Six-modellen uit de jaren zestig en zeventig, staat het oudste en meest gerespecteerde automerk van Engeland voor luxe, fijnzinnige styling en individualisme. Al meer dan 109 jaar worden Daimlers gekocht door kritische autorijders die streven naar het allerbeste en die het authentieke vakmanschap van een Daimler op waarde weten te schatten. In de 21^e eeuw is er wat dat betreft niets veranderd.

Al sinds 1960 onderdeel van Jaguar, begint Daimler nu aan een nieuw hoofdstuk in haar beroemde historie met de introductie van een compleet nieuw model. Deze auto is een hernieuwd bewijs van Daimlers vooraanstaande positie in zijn specifieke marktsegment. Fijnzinnige en loyale Daimler-liefhebbers wereldwijd kunnen opnieuw kennismaken met een auto die hun wensen en verlangens in vervulling laat gaan.

Met dit nieuwe model komt Daimler tegemoet aan de wens van een almaar groter wordende groep klanten. Daimler-rijders nemen alleen genoegen met het beste en zijn niet gewend aan compromissen. Van verfijnde prestaties en comfort tot het karakteristieke en tijdloze design, de nieuwe Daimler biedt klanten dan ook de kans om de allernieuwste technologieën op autogebied te ervaren, terwijl ze toch een discreet en voor henzelf vertrouwd statement kunnen maken.

âWe weten dat klanten die een Daimler kopen niet graag geassocieerd worden met andere merkenâ, vertelt Bibiana Boerio, Managing Director Jaguar Cars. âPrecies zoals het hoort. Onze klanten willen vanaf het moment dat ze de nieuwe Daimler Super Eight aanschaffen ook genieten van datgene wat een Daimler zo uniek maakt. In onze showrooms kunnen ze daarom rekenen op onberispelijke en persoonlijke service. Die service moét speciaal zijn, want de aankoop van een Daimler is ook een speciaal moment.â

Laat de aanschaf van een Daimler al niets te wensen over, ook de rijervaring is werkelijk ongeëvenaard. De nieuwe Daimler Super Eight wordt aangedreven door een 4.2 liter V8 Supercharged-motor. Deze krachtige motor is gemonteerd in een innovatieve lichtgewicht aluminium carrosserie en de hieruit voortkomende prestaties zorgen voor een moeiteloos en verfijnd rijgedrag bij hoge snelheden.

In het interieur van de nieuwe Daimler is het comfortniveau ongekend, dankzij luxueuze bekleding, een hoogwaardige afwerking en een uitgebreide standaarduitrusting. Zo zijn een Four Zone Automatic Climate Control, een Touch Screen navigatiesysteem met TV-tuner, een elektrisch verstelbare achterbank met twee individuele zitplaatsen en neerklapbare tafels standaard aanwezig.

âDe nieuwe Daimler Super Eight is een hoogwaardig product voor een groep hoogwaardige klantenâ, aldus Bibiana Boerio, Managing Director Jaguar Cars. âMaar de auto is meer dan dat. Met zijn geavanceerde technologie en fraaie design past deze nieuwe auto volledig in de prachtige historie van het merk. De beroemde Daimlers uit het verleden hebben er een waardige opvolger bij, een nieuwe kans voor onze Daimler-klanten om zich te onderscheiden.â