Ingezonden persbericht


Creative introduceert de zen sleek:
De nieuwe trendsetter in mp3-design

De nieuwste aanwinst in het bekroonde Zen-assortiment is met zijn hoogwaardige kwaliteit en vormgeving onweerstaanbaar

Amsterdam, 27 Juli 2005 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet, kondigt de nieuwe Zen Sleek MP3-speler aan. Deze nieuwe aanwinst in het bekroonde Zen-assortiment beschikt over een groot scherm met achtergrondverlichting en een aanraakgevoelige bediening. Bovendien heeft hij een elegante, glanzend witte vormgeving en is hij uitgevoerd in glad aluminium. Onweerstaanbaar design gaat bij deze speler dus hand in hand met groot gebruiksgemak.

Iedereen kan meteen genieten van de Zen Sleek dankzij het intuïtieve ontwerp van het touchpad met achtergrondverlichting. Alle functies zijn heel gemakkelijk met één vinger te bedienen, zelfs bij weinig licht. Op het grote scherm met blauwe achtergrondverlichting vinden gebruikers bovendien alle gewenste informatie over tracks, artiesten, afspeellijsten en instellingen. De Zen Sleek kan maar liefst 10.000 songs* in WMA of 5.000 songs* in MP3 bevatten en ondersteunt snelle en eenvoudige downloads van de pc tot één nummer per seconde via USB 2.0. De speler kan direct opnemen van de ingebouwde FM-radio of microfoon, terwijl de oplaadbare batterij tot 18 uur muziekweergave ondersteunt.

'De Zen Sleek is de nieuwste vertegenwoordiger van de Zen-stijl', verklaart Geraldine De Bonis, Europees Business Manager voor MP3-spelers bij Creative. 'De combinatie van vooruitstrevende vormgeving en hoogwaardige technologie maakt de speler tot een uniek en modern kwaliteitsproduct.'

De Zen Sleek past perfect in de hand voor een vingervlugge bediening van alle krachtige functies. De muziekweergave kan aan de persoonlijke smaak worden aangepast met de equalizerfunctie, die de keuze biedt uit negen akoestische omgevingen. Net als andere MP3-spelers van Creative ondersteunt de Zen Sleek de ruimst mogelijke keuze uit muziekdownloadsites, zodat gebruikers snel een eenvoudig toegang krijgen tot hun favoriete muziek. Het is dé speler voor mensen die een individueel product wensen met een uitstekend geluid.

De Zen Sleek in enkele woorden
Oogstrelende vormgeving in glad aluminium en ijswitte contouren. De vaste schijf van 20GB biedt ruimte voor 10.000 songs* in WMA of 5.000* in MP3. Ook WAV wordt ondersteund. Een verticaal touchpad met achtergrondverlichting zorgt voor een snelle en intuïtieve bediening. Het grote scherm met blauwe achtergrondverlichting geeft uitgebreide informatie over tracks en instellingen. De FM-tuner met 32 voorkeursinstellingen beschikt over een directe opnamemogelijkheid. De ingebouwde microfoon maakt spraakopname en persoonlijke notities mogelijk. Dankzij een equalizerfunctie met negen akoestische omgevingen zoals 'rock' of 'jazz' en een bass boost-functie kunnen luisteraars hun muziek volledig naar wens aanpassen. De USB 2.0-verbinding ondersteunt downloads tot één nummer per seconde.
* Gebaseerd op nummers van 4 minuten op 64kbps in WMA, 128kbps in MP3.

Prijzen en beschikbaarheid

De Creative Zen Sleek MP3-speler is vanaf juli beschikbaar. De adviesprijs bedraagt ¤299,- inclusief BTW. Bezoek www.europe.creative.com voor meer informatie over de bekroonde MP3-spelers van Creative.

----------
Heeft u interesse om de Creative Zen Sleek te testen of heeft u beeldmateriaal nodig?

Klik hier voor uw aanvraag

----------
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het aanvragen van extra beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations: Gerhilde Ammerlaan-Tel:+31(0)205304349-Gerhilde.Ammerlaan@text100.nl Creative Labs: Markus Eggermont - Tel: +32 (0) 3 2878772 - markus_eggermont@cle.creative.com Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Tel: +353 1 4333272

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor de pc met producten als de bekroonde Zen en MuVo audiospelers. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Singapore. Creative Labs Europe is opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. Het Europese hoofdkantoor en het Operations/Technical Centre (EOTC) zijn gevestigd in Dublin, Ierland en bieden een efficiënte, gelokaliseerde productbevoorrading op maat voor de Europese markt. Daarnaast bieden ze strategische klantenondersteuning voor de verkoopkantoren van Creative in de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 medewerkers in dienst.