Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht 27-07-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Beroving

BREUKELEN / MAARSSEN - Dinsdagavond 26 juli werd een jongen In Breukelen slachtoffer van een beroving met geweld. Dit incident leidde vermoedelijk tot een vechtpartij in Maarssen.

De jongen liep tussen 21.45 en 22.00 uur op de Karel Doormanweg in Breukelen toen hij door twee jongens van zijn persoonlijke bezittingen werd beroofd. De jongen liep hierbij flink gelaatsletsel op. Vermoedelijk belde hij eerst zijn vrienden, in plaats van de politie, want enige tijd later kreeg de politie de melding dat een vechtpartij gaande was op de Straatweg in Maarssen. De vechtpartij zou tussen de vrienden van het slachtoffer en de verdachten van de beroving zijn. Beide groepen van in totaal 14 personen, zijn aangehouden. De vechtersbazen waren bijna allemaal afkomstig uit Breukelen en Utrecht en hadden leeftijden van 13 tot 24 jaar. De ouders van de minderjarige verdachten zijn in kennis gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelheidscontroles

OUDEWATER Dinsdag 26 juli hield de politie van 14.45 tot 16.45 uur een radarsnelheidscontrole op de Utrechtseweg (N228). In totaal werden 680 voertuigen gecontroleerd en reden 6 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/uur.

MONTFOORT Op de provinciale weg N204 werd van 14.15 tot 16.15 uur een radarsnelheidscontrole gehouden. In totaal werden 503 voertuigen gecontroleerd en reden 12 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 93 km/uur.

Verkeerscontrole

MAARSSEN Dinsdagmiddag 26 juli hielden twee agenten van 15.00 tot 17.00 uur een verkeerscontrole op diverse locaties in Maarssen. In totaal werden 7 bekeuringen uitgeschreven voor niet handenvrij bellen (3), niet verzekerd zijn, rechts inhalen, verlopen APK en het onnodig veroorzaken van geluid.

Onder invloed

WOERDEN Dinsdagavond 26 juli omstreeks 17.30 uur zagen surveillerende agenten op de Waardsedijk een bromfietser zonder helm rijden. Op de Gedempte Binnengracht hielden de agenten de bestuurder, een 41-jarige man uit Woerden, staande. De agenten roken een alcohollucht en namen een blaastest af. Daaruit bleek dat hij teveel had gedronken en dus werd hij aangehouden. De man gaf aan dat hij om de hoek woonde en wilde daar zijn brommer stallen. De agenten lieten dit toe, maar liepen wel met hem mee. Toen de man bij zijn woonadres was, liep hij zijn huis binnen en wilde hij de agenten wegsturen. Dit deed hij samen met een 33-jarige vrouw uit Woerden. De vrouw pakte een koekenpan bedreigde daarmee de agenten. De man rukte zich op dat moment los en beide verdachten sloten zich op in de woning. Met hulp van nog twee agenten konden de twee verdachten omstreeks 18.00 uur alsnog worden aangehouden. Proces-verbaal is opgemaakt.