Samenwerking T-Mobile en megaster Robbie Williams

27.07.2005 / 11:00 / Rubriek: Informatief / Organisatie: T-mobile international

T-Mobile kondigt een exclusieve 18 maanden durende samenwerking aan met wereldwijde megaster Robbie Williams

BONN, Duitsland, July 27/PRNewswire/ --
T-Mobile kondigt vandaag een langdurende samenwerking aan met rockicoon Robbie Williams, die zich uit zal strekken over de komende 18 maanden. Bij de samenwerking horen exclusieve aanbiedingen van mobiele muziek, touractiviteiten en internationale reclamecampagnes om fans die een abonnement nemen dichter dan ooit bij de nummer-1 artiest van Europa te brengen.

De samenwerking van T-Mobile met Robbie Williams zal exclusieve mobiele content, zoals live-streaming van concerten en het downloaden van volledige nummers combineren met kansen om dichtbij Robbie zelf te komen door VIPkaarten en hospitality, backstage rondleidingen en afterparties. Klanten van T-Mobile kunnen zich verheugen op must-have Robbie Williams ringtones, Realtones, wallpaper en logo's. Internationale reclamecampagnes op televisie binnen de Europese T-Mobile markten zullen ook deel uitmaken van de samenwerking.

Een algemeen bekende naam in Europa, met nummer 1 hits zoals 'Angels', 'Millennium' en 'Rock DJ'. De albums van Robbie Williams zijn wereldwijd aan meer dan 51 miljoen fans verkocht. Robbies laatste tournee in 2003 werd door meer dan 1,6 miljoen fans bezocht, en zijn recente triomfantelijke terugkeer op het podium bij Live 8 in Londen werd gezien als het hoogtepunt van de show. Hij is recordhouder met 15 BRIT awards en werd uitgeroepen tot 'Beste Britse Pop/Rock Artiest' bij de World Music Awards van 2003. Door de samenwerking hebben de klanten van T-Mobile de kans om absoluut exclusieve content te horen.

Aangezien de muziekindustrie zich ontwikkelt om aan te kunnen sluiten bij de vooruitgang in de mobiele technologie, worden samenwerkingsverbanden tussen artiesten en aanbieders van mobiele telefonie steeds gebruikelijker. De relatie tussen T-Mobile en Robbie Williams blijkt uniek, omdat het de eerste samenwerking tussen een aanbieder van mobiele telefonie en een muzikant is die zo lang duurt en zo'n grote verscheidenheid aan activiteiten en aanbiedingen voor mobiele muziek voor de klanten omvat.

'De toekomst is muziek via de mobiele telefoon - T-mobile zorgt ervoor dat dit vandaag al kan!' reageert Robbie Williams.

'Samenwerken met een wereldwijde ster zoals Robbie Williams en ondertussen een unieke ervaring voor zijn fans creëren, geeft heel duidelijk onze wil om de relatie tussen muziek en mobiele technologie te versterken weer. In onze samenwerking zullen we gebruik maken van nieuwe technologie, zoals live-streaming en het downloaden van volledige nummers om fans dichter bij Robbies muziek te brengen en ondertussen hun algehele beleving van mobiele muziek te verbeteren,' zei Ulli Gritzuhn, Hoofd Marketing T-Mobile International. 'Ons doel is om ervoor te zorgen dat mobiele muziek toegankelijk, exclusief en prettig te beluisteren wordt, vandaar dat samenwerken met de grootste Europese artiest een goede oplossing is. Wij kijken ernaar uit om Robbie aan het werk te zien als ambassadeur voor het T-Mobile merk, en om de mogelijkheid te hebben onze klanten meer manieren te bieden om van mobiele muziek te genieten met één van hun favoriete artiesten.'

De samenwerking zal ook mobiele apparatuur van Sony Ericsson omvatten. Een aantal van deze apparaten zal geleverd worden met voorgeprogrammeerd materiaal van Robbie Williams, zoals niet eerder uitgebrachte nummers en een aanbieding voor een gratis download.

Klanten van T-Mobile zullen snel gebruik kunnen maken van nieuwe diensten, zoals het downloaden van volledige nummers, dat binnen sommige markten al in de komende maanden beschikbaar zal worden. De samenwerking met Robbie Williams biedt T-Mobile de kans om juist die doelgroepen te bereiken die belangrijk zijn voor de groei van het algehele marktaandeel van het bedrijf. Alle mobiele muziek content die aangeboden wordt, geeft de fans die een abonnement nemen de kans om hun favoriete artiest op een nieuwe, spannende manier te beluisteren - en om de eerste te zijn.

Over T-Mobile International

T-Mobile International is een van 's werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van mobiele communicatie. T-Mobile, één van de drie strategische zelfstandige onderdelen van Deutsche Telekom, concentreert zich op de meest dynamische markten in Europa en de Verenigde Staten. In het eerste kwartaal van 2005 werden bijna 80 miljoen klanten geholpen binnen negen T-Mobile markten (waaronder MobiMak). En dat alles via een gemeenschappelijk technologie besturingssysteem dat gebaseerd is op GSM, 's werelds succesvolste digitale draadloze standaard. Hierdoor is T-Mobile ook de enige aanbieder van mobiele communicatie met een consistente transatlantische service.

T-Mobile is ook partner van FreeMove, een verbond gevormd door vier van Europa's meest toonaangevende mobiele bedrijven - Orange, Telefónica Móviles, TIM (Telecom Italia Mobile) and T-Mobile - om hun klanten tijdens het reizen in het buitenland net zo goed te helpen als thuis.

Voor meer informatie over T-Mobile International kunt u kijken op www.t-mobile.net

Perscontact:
Michelle Kramer
T-Mobile International
+44-798-098-3232
michelle.kramer@t-mobile.net

Source: T-Mobile International AG

Perscontact: Michelle Kramer, T-Mobile International, +44-798-098-3232, michelle.kramer@t-mobile.net