Gemeente Boxmeer


Bedrijventerrein Beugen-Zuid wordt.Bedrijvenpark Sterckwijck Boxmeer

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de planvorming voor een nieuw bedrijventerrein, gelegen tussen de afrit van de A77 en de kern Beugen. Tijdens deze periode is "Beugen-Zuid" als werknaam gebruikt. Omdat de plannen nu een nieuwe fase ingaan én de provincie gevraagd heeft om een nieuwe naam, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om het nieuwe bedrijvenpark de definitieve naam "Bedrijvenpark Sterckwijck Boxmeer" te geven.

Waarom deze naam?
De naam Sterckwijck heeft een historische achtergrond. Sterckwijck is namelijk de oude naam van Startwijk, het gebied waar het terrein is gelegen. In het boek "Land van Cuijk, 33 dorpen en één stad" van R. van den Brand en drs. H. Douma wordt hierover gesproken. Daarnaast drukt de naam Sterckwijck de kracht uit die goed past bij een modern en vitaal nieuw bedrijvenpark.

Bedrijvenpark
duidt op de hoogwaardigheid die kenmerkend zal zijn voor de ontwikkeling. Voor de toevoeging Boxmeer is gekozen voor de noodzakelijke duidelijkheid. Boxmeer wil zich profileren als centrum van lokale/regionale werkgelegenheid. Het nieuwe bedrijvenpark dient in de beeldvorming direct aan Boxmeer gekoppeld te worden, vanwege die werkgelegenheidsfunctie. Als opvolger van Saxe Gotha wordt het terrein met name ook door de provincie direct verbonden met de plaats Boxmeer.

Bestemmingsplan
Op dit moment is de gemeente druk bezig met de laatste voorbereidingen voor het nieuwe bestemmingsplan, zodat dit zo spoedig mogelijk kan worden aangeboden aan de provincie. Het streven is om in de loop van 2006 te starten met de uitvoering van de plannen.