Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 27 juli

* MAN BEROOFD - VERDACHTE AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Dinsdag werd op de Mathenesserweg een 59-jarige Rotterdammer onder bedreiging van een mes beroofd van zijn sigaretten en aansteker. De dader kon op aanwijzing van het slachtoffer door de gewaarschuwde politie worden aangehouden. De 28-jarige verdachte, afkomstig uit Vlaardingen werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het mes en een hoeveelheid cocaïne zijn in beslag genomen. De Vlaardinger wordt verdacht van nog een beroving, eerder gepleegd.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN NA STEEKPARTIJ

SPIJKENISSE - De politie van het district De Eilanden heeft dinsdagmiddag een 34-jarige man uit Spijkenisse aangehouden na een steekpartij op de Orchideestraat. Omstreeks half vijf ontstond er een onenigheid tussen de 34-jarige verdachte en een 47-jarige plaatsgenoot. De ruzie werd beslecht met een mes waarbij de 47-jarige man gewond raakte aan zijn arm. De verdachte sprong na de steekpartij van een balkon en liep verwondingen aan zijn voet, hand en gezicht. Politiemensen troffen de verdachte in de tuin aan en hielden hem ter plaatse aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De aanleiding van de steekpartij ligt in de relationele sfeer.


* FRANSEN MET DRUGS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - De Verkeerspolitie controleerde dinsdagmiddag op het Kleinpolderplein een Franse personenauto. De 36-jarige bestuurder had tussen zijn broeksband een hoeveelheid verdovende middelen. Hij was niet in het bezit van geldige identiteitspapieren. Ook de 16-jarige bijrijder had geen papieren bij zich. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. In hun auto bleek achter de asbak, achter de radio en achter een speaker verdovende middelen verstopt te zijn. De drugs, een paar honderd gram heroïne en een kleine hoeveelheid cocaïne, zijn in beslag genomen.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben dinsdagmiddag een actie preventief fouilleren gehouden op de Beverwaardseweg en de Hannekemaaierweg. Tussen één uur en half vijf werden 51 auto's, 4 bromfietsen en 91 personen gecontroleerd. In beslag genomen zijn een slagwapen, drie messen en een dolkmes. De eigenaren deden afstand van de wapens. Tegen één van hen werd proces-verbaal opgemaakt.


* RESTAURANT OVERVALLEN
ROTTERDAM - Een nog onbekende man heeft dinsdagavond een restaurant aan de Bergweg overvallen. Op dat moment waren er enkele klanten in de zaak. De overvaller bedreigde met vermoedelijk een vuurwapen dat hij in zijn jaszak hield, het personeel. Vervolgens nam hij geld weg uit de kassa en verliet de zaak met een nog onbekend bedrag aan buit. Een onderzoek in de omgeving door de gewaarschuwde politie leverde vooralsnog niets op.


* DODE MAN IN WONING AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag omstreeks één uur stelden politiemensen van het district Zuid een onderzoek in een woning aan de Flakkeesestraat in. In de woning werd het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. De identiteit en de doodsoorzaak van de man zijn nog onbekend. Vandaag wordt er sectie verricht op het lichaam om de juiste doodsoorzaak te achterhalen.

Uitgave dinsdag 26 juli

* MAN MISHANDELD - VERDACHTE AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Maandagmiddag rond zes uur kwam de melding dat er een man mishandeld was in een snackbar aan de Kortekade. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen zij een 31-jarige Rotterdammer met een hoofdwond aan. Bij onderzoek in de omgeving werd een verdachte op de Vredehoflaan aangetroffen, die na een korte achtervolging werd aangehouden. De man, een 19-jarige Rotterdammer, bleek in het bezit van een boksbeugel en werd overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer is door de GGD naar het IJssellandziekenhuis overgebracht en behandeld aan zijn verwondingen. De politie stelt een nader onderzoek in.