Gemeente Venlo


Burgerjaarverslag 2004 Venlo

samengesteld

De nieuwe Gemeentewet verplicht de burgemeester een burgerjaarverslag uit te brengen.

De Staatscommissie Elzinga, die aan de basis heeft gestaan van het dualisme - de ontvlechting van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders - heeft het burgerjaarverslag geĂŻntroduceerd. Het is in feite een verantwoordingsdocument van de zorgplichten van de burgemeester. De burgemeester moet in het burgerjaarverslag in elk geval rapporteren over de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en over zijn bevindingen over de kwaliteit van procedures op het vlak van burgerparticipatie. Verder ziet hij toe te zien op een zorgvuldige behandeling van bezwaarschriften en klachten. Daarnaast komen nog enkele andere aspecten van de werkzaamheden van gemeente-bestuur en burgemeester aan de orde, zoals veiligheid en leefbaarheid, onderscheidingen en waarderingen, alsmede de integriteit. Door de gemeentelijke herindeling werd het dualisme op 1 januari 2003 in Venlo ingevoerd. Het is thans de tweede keer dat in Venlo een burgerjaarverslag wordt samengesteld.

Uw mening wordt door ons bijzonder op prijs gesteld. Daarom wordt u van harte uitgenodigd ons te laten weten wat u van dit jaarverslag vindt. Uw opmerkingen/suggesties kunt u schriftelijk indienen bij de gemeente Venlo (afdeling COBAD), Postbus 3434, 5902 RK Venlo dan wel per email jchaperenv@venlo.nl

Mocht u een exemplaar van het Burgerjaarverslag 2004 in uw bezit willen krijgen, dan kunt u zich hiervoor wenden tot een van de Stadswinkels in Blerick, Tegelen of Venlo.

Klik hier voor het Burgerjaarverslag 2004